11
augustus
2020
|
15:54
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz maakt prijzen nieuwe Mercedes-AMG GLA-modellen bekend

Mercedes-Benz maakt de prijzen van de nieuwe, compacte Performance-SUV’s van Mercedes-AMG bekend. De consumentenadviesprijzen (inclusief BTW, BPM en afleverkosten) lopen uiteen van € 71.217 tot € 97.479. De allrounders bestrijken een vermogensspectrum tussen 225 kW/306 en tot 310 kW/421 pk en beheersen een breed scala aan disciplines, van circuit tot dagelijks gebruik. Een variabele verdeling van de aandrijfkrachten over alle vier de wielen wordt gereguleerd via de achttraps automatische transmissie met dubbele koppeling en de actieve vierwielaandrijving. Met hun dynamische rijprestaties en Performance-rijervaring appelleren de nieuwe GLA-modellen met name aan sportieve en lifestyle-georiënteerde rijders.

Model

Brandstofverbruik gecombineerd, vanaf1)

CO2-emissie gecombineerd, vanaf1)

Consumentenadviesprijs2)

GLA 35 4MATIC

8,3 l/100 km

188 g/km

€ 71.217

GLA 45 4MATIC+

9,4 l/100 km

214g/km

€ 92.594

GLA 45 S 4MATIC+

9,5 l/100 km

215 g/km

€ 97.479

1 Verbruikswaarden en CO₂-emissies volgens wettelijke voorschriften (Verordeningen (EU) 715/2007 en (EU) 2017/1153) in de laatst geldende versies. De vermelde WLTP-waarden voor het gecombineerde brandstofverbruik en de CO₂-uitstoot zijn gemeten volgens de nieuwe WLTP-testmethodiek (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) voor een voertuig in de basisuitrusting. De opgaven hebben geen betrekking op een specifiek voertuig. Ze zijn slechts bedoeld ter vergelijking van de verschillende voertuigtypen. Optionele uitrustingen kunnen het verbruik en de CO2-emissie beïnvloeden. Verdere informatie met betrekking tot de nieuwe WLTP-meetmethodiek treft u aan op www.mercedesbenz.nl/wltp
2) Consumentenadviesprijs inclusief: geadviseerde kosten rijklaar maken, recyclingbijdrage, leges aanvraag kenteken, leges tenaamstelling kenteken. Wijzigingen voorbehouden.
Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 173.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens, bestelwagens en services. Bovendien streeft de onderneming naar connectiviteit, autonoom rijden en alternatieve aandrijvingen met zijn toekomstgerichte innovaties. Het productportfolio van Mercedes-Benz Cars omvat de merken Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach en Mercedes me, alsmede het merk smart en het product- en technologiemerk EQ voor elektromobiliteit. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2019 werden bijna 2,4 miljoen auto’s en meer dan 438.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met meer dan veertig fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid betekent voor Daimler het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.