09
maart
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz maakt prijzen nieuwe GLE Coupé bekend

Na de spraakmakende introductie tijdens de autotentoonstelling van Detroit eerder dit jaar, maakt Mercedes-Benz nu de prijzen van de nieuwe GLE Coupé bekend. Met dit model geeft Mercedes-Benz een geheel nieuwe interpretatie aan de typische verschijning en de sportiviteit van de bekende coupés. Naast de tweedeurs uitvoeringen van de C-, E- en S-Klasse en de vierdeurs coupés CLS en CLA vormt de GLE Coupé een aanvulling van de succesvolle modelfamilie op een nieuw en in de waarste zin van het woord hoger niveau. De nieuwe Mercedes-Benz GLE Coupé staat in de prijslijst vanaf € 87.995 inclusief BTW en BPM.

Enerzijds vertoont de GLE Coupé de typische stijlkenmerken van de traditierijke coupés van Mercedes-Benz, maar anderzijds heeft de auto een uitstraling die wordt gekenmerkt door sportiviteit en moderne luxe.  Met zijn prestaties maakt de nieuwste telg de verwachtingen die het uiterlijk wekt volledig waar. Een volledig nieuw ontwikkelde aandrijflijn en nieuw ontwikkeld onderstel zorgen voor een bijzondere rij-ervaring. Dankzij DYNAMIC SELECT, het dynamische systeem voor de afstelling van het onderstel, kan er worden gekozen uit vijf verschillende rijprogramma’s, van comfortabel tot sportief.

Complete uitrusting met elektrische achterklep en achteruitrijcamera

De rijke standaarduitrusting van de GLE Coupé omvat onder andere sportstoelen met lederlook ARTICO, 20-inch wielen, de EASY-PACK-achterklep met elektrische bediening voor openen en sluiten alsmede een achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen. Naast COLLISION PREVENT ASSISTENT PLUS zorgen ook de bochtdynamiekassistent ESP® en de zijwindassistent voor extra actieve veiligheid. Het remsysteem BAS PLUS is eveneens standaard en kan naar keuze worden uitgebreid met een kruispuntassistent.

Voor de uitrusting kan worden gekozen uit aantrekkelijke pakketten. Het rijassistentiepakket plus omvat de DISTRONIC PLUS met stuurassistent en Stop&Go Pilot, PRE-SAFE®-rem met voetgangersherkenning, BAS PLUS met kruispuntassistent, actieve dode-hoekassistent, actieve spoorassistent en PRE-SAFE® PLUS. Het parkeerpakket garandeert met een 360-graden camera en de actieve parkeerassistent met PARKTRONIC een optimaal overzicht en probleemloos in- en uitparkeren. Het voor alle modellen standaard LED Intelligent Light System zorgt voor beter zicht in het donker, terwijl het verwarmde adaptieve ruitenwissersysteem MAGIC VISION CONTROL zijn nut bewijst bij slecht weer met dito zicht.

Als optie is COMAND Online van de nieuwste generatie met 20,3 cm (8 inch)-beeldscherm en intuïtief touchpad leverbaar voor perfect infotainment. Het systeem omvat onder andere een DVD-speler en een verkeersbordenassistent met herkenning van verkeersborden inclusief een waarschuwingsfunctie tegen spookrijden. Naar keuze kan COMAND online nog verder worden uitgebreid met een 6 DVD-wisselaar, entertainment met afstandbediening achterin, een TV-tuner of het Bang & Olufsen AMG-Soundsysteem.

Drie AMG-modellen van 270 kW/367 pk tot 430 kW/585 pk

Het 270 kW/367 pk sterke V6-topmodel van de GLE Coupé vormt als AMG-sportmodel een aantrekkelijke instap in de wereld van het sportwagen- en performance-merk. Aan de buitenkant zijn de nieuwe AMG-sportmodellen herkenbaar aan de typische AMG-styling met karakteristieke voor- en achterpartij, de achterspoiler alsmede 21-inch AMG lichtmetalen wielen. De behuizing van de buitenspiegels, de randen van de lamellen in de grille en sierlijsten aan de bovenkant van de portieren zijn uitgevoerd in hoogglanzend zwart. Binnenin vallen de sportieve cockpit met multifunctioneel, met nappaleder bekleed stuurwiel en het combi-instrument met gedifferentieerde wijzerplaat met zwart-wit geblokte vlag op.

Wie het nog sportiever wil, kan kiezen voor de Mercedes-AMG GLE 63 en GLE 63 S. Hier vormt de 5,5 liter AMG-V8-biturbomotor het kloppend hart. Naast de variant met 410 kW/557 pk is er ook het bijzonder sportieve S-model met 430 kW/585 pk. Het onderstel is consequent afgesteld met het oog op sportiviteit voor een hoogdynamische rijbeleving. De high-performance-coupés zijn standaard voorzien van een AMG RIDE CONTROL-onderstel met actieve rolstabilisatie, het ACTIVE CURVE SYSTEM. Ook een directe sportieve stuurinrichting en een high-performance-remsysteem zijn standaard. De 4MATIC-vierwielaandrijving met een gewijzigde verdeling die meer kracht naar de achterwielen leidt, en de DYNAMIC SELECT-rijprogramma’s beloven de voor alle AMG-modellen kenmerkende ‘driving performance’. Een AMG Sport-uitlaatsysteem, inclusief het akoestische repertoire van krachtige raceauto’s, ondersteunt de beleving.

In het interieur van deze high-performance-coupés zorgen het AMG-combi-instrument, AMG-sportstoelen, het AMG Performance stuurwiel, de bekleding in AMG-nappaleder (GLE 63 S met bekleding in AMG nappaleder exclusief) en de zwarte hemelbekleding voor de passende ambiance.

De prijzen van de GLE Coupé:

Prijs (incl. BTW en BPM)

GLE 350 d 4MATIC

190 kW/258 pk

€ 87.995

GLE 400 4MATIC

245 kW/333 pk

€ 90.595

GLE 450 AMG 4MATIC

270 kW/367 pk

€ 102.995

Mercedes-AMG GLE 63 4MATIC

410 kW/557 pk

€ 174.595

Mercedes-AMG GLE 63 S 4MATIC

430 kW/585 pk

€ 184.995