12
september
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz maakt prijzen nieuwe C-Klasse Estate bekend

Enkele maanden na de succesvolle introductie van de sedan presenteert Mercedes-Benz nu de C-Klasse Estate. Op het gebied van veiligheid, dynamiek en comfort bevindt deze nieuwe uitvoering zich op hetzelfde niveau als de sedan. Alleen qua ruimte gaat hij nog verder: met een maximale inhoud van 1.500 liter biedt hij meer capaciteit dan welke andere stationwagen in zijn marktsegment dan ook. De nieuwe C-Klasse Estate staat vanaf december bij de Nederlandse Mercedes-Benz dealers. De nieuwe C-Klasse Estate is leverbaar vanaf € 39.900 en via DaimlerChrysler Financial Services te leasen vanaf € 699 per maand.

Net zoals de sedan wordt ook de C-Klasse Estate geleverd in een drietal uitrustingsniveaus, zogeheten ‘lines’. In de standaarduitvoering is de nieuwe C-Klasse Estate voorzien van een rijke standaarduitvoering; inclusief dakreling, bagagevangnet, zeven airbags (inclusief knie-airbag voor bestuurder), NECK-PRO crashactieve hoofdsteunen, AGILITY CONTROL onderstel, airconditioning THERMATIC met gescheiden temperatuurregeling voor bestuurder en passagier, voorstoelen met elektrische hoogte- en leuningverstelling, lendensteun voor bestuurdersstoel, multifunctioneel stuurwiel, middenarmsteun met opbergvak, vier elektrisch bedienbare ramen met comfortfunctie, verwarmbare buitenspiegels en mistlampen vóór.

Op basis van deze uitvoering kan eventueel gekozen voor klassieke luxe met de ELEGANCE of sportiviteit met de AVANTGARDE. De AVANTGARDE-uitvoering valt op door de grote Mercedes-ster in het midden van de grille. Dit kenmerk van de meer sportieve Mercedes-Benz-modellen is bij de C-Klasse voor het eerst ook bij een Estate aan te treffen. Bij de ELEGANCE-uitvoering is de grille uitgevoerd met drie glanzen gespoten louvres, kenmerk van luxe en comfort.

Nieuwe norm: maximum laadvermogen van 1.500 liter

Dankzij een gewijzigde vormgeving van de achterkant kon bij de nieuwe C-Klasse Estate het laadvermogen in vergelijking met het voorgaande model aanzienlijk worden vergroot. Dat maakt de nieuwe auto veelzijdiger en functioneler. Afhankelijk van de positie van de in ongelijke delen neerklapbare achterbank loopt het laadvermogen nu uiteen van 485 tot maar liefst 1.500 liter, 146 liter meer dan bij het vorige model. De maximaal te benutten laadlengte in het interieur is 2,82 meter, gemeten tussen de achterklep en de beenruimte van de passagier voorin, 17 centimeter meer dan voorheen.

Voor gemakkelijker en veiliger in- en uitladen en transporteren is de nieuwe C-Klasse Estate voorzien van diverse doordachte details, zoals de twee tassenhaken en vier sjorogen in de bagageruimte. Bergvakken met netten en een inklapbaar boodschappenkrat zijn in alle modellen te vinden. De nieuwe EASY PACK-achterklep kan met een druk op de knop worden geopend en gesloten, een noviteit in dit segment. Met het als optie leverbare EASY PACK-bagagesysteem kan de bagageruimte variabel worden ingedeeld en de lading op z’n plaats worden gehouden. Ook als trekauto is de C-Klasse Estate uiterst geschikt met een maximum trekgewicht van maar liefst 1.800 kg (1.700 kg voor C 180 KOMPRESSOR). De automatische niveauregeling, die als optie leverbaar is, houdt de wagenhoogte constant, ongeacht de belading.

Gecertificeerde milieuzorg: twaalf procent minder brandstofverbruik

Bij de ontwikkeling van de C-Klasse is van meet af aan veel aandacht besteed aan milieuzorg. Dat blijkt wel uit het milieucertificaat, dat is toegekend door de Duitse technische autoriteit TÜV. Mercedes-Benz is de enige autofabrikant ter wereld die een ISO 14062-certificaat heeft gekregen voor milieuverantwoorde productontwikkeling.

Met nieuwe of verbeterde motoren, die meer vermogen en koppel leveren, verbruikt de C-Klasse Estate tot twaalf procent minder brandstof dan voorheen. Er is vooral veel aandacht besteed aan de viercilindermotoren. Bij de C 180 KOMPRESSOR en C 200 KOMPRESSOR nam dankzij aanpassingen aan de compressor en de zuigers het vermogen toe met respectievelijk 10 kW/13 pk en 15 kW/20 pk, terwijl het verbruik met 10,3 procent werd verminderd tot respectievelijk 7,7 en 7,8 liter per 100 km. De viercilinder dieselmotoren ondergingen wijzigingen aan de inspuiting, de turbocompressor en de tussenkoeler plus meer dan 90 andere onderdelen. Dat leidde voor de C 220 CDI tot een vermogen van 125 kW/170 pk (voorheen 110 kW/150 pk) en een koppel van 400 Nm (voorheen 340 Nm) bij een verbruik van 6,1 liter per 100 km (tot dusver 6,9 liter). De nieuwe C 200 CDI levert elf procent meer vermogen: 100 kW/136 pk in plaats van 90 kW/122 pk, bij een verbruik van 6,0 liter per 100 km tegenover 6,8 liter per 100 km bij het voorgaande model. Wie liever een zescilindermotor heeft, kan kiezen uit drie benzinemotoren met respectievelijk 150 kW/204 pk, 180 kW/231 pk en 200 kW/272 pk, plus de nieuwe C 320 CDI, goed voor 165 kW/224 pk. Behalve de C 350 worden alle motorvarianten geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De C 350 beschikt over de zeventraps automaat 7G-TRONIC.

Dynamiek en sportiviteit: schokdempers passen zich aan

De unieke mix van sportiviteit en comfort, één van de troeven van de nieuwe C-Klasse, is vooral te danken aan het standaard geleverde AGILITY CONTROL-pakket. Dit omvat schokdempers die zich automatisch aanpassen aan de actuele rijomstandigheden en daardoor zorgen voor meer rijcomfort wanneer er normaal gereden wordt. Wanneer er sprake is van een meer dynamischer rijstijl komt de maximale dempingskracht vrij om de auto effectief te stabiliseren. De zes procent directere besturing en de korte schakelwegen van de zesversnellingsbak maken ook deel uit van dit pakket. Als optie is het Dynamic Handling Package leverbaar, waarbij kan worden gekozen uit twee verschillende afstellingen van het onderstel: Comfort en Sport. Hiermee krijgt de C-Klasse Estate naar wens van de stemming van de bestuurder de dynamiek van een sportwagen. Hierbij hoort ook de nieuwe snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging.

Voor nog meer sportieve looks en vaste trim op sportiviteit is er het AMG-sportpakket met sportonderstel inclusief kortere veren en stuggere dempers en 17 inch lichtmetalen velgen in AMG-design, waarbij de carrosserie ook nog eens 15 millimeter wordt verlaagd.

De nieuwe C-Klasse Estate is een sterke troef in de hernieuwde massieve aanval van Mercedes-Benz op de zakelijke markt. Ook in de pers wordt de zakelijke ambitie van de nieuwe C-Klasse bevestigd. Zo nam het model onlangs de AMbitieprijs 2007 in ontvangst, een aanmoedigingsprijs voor nieuwe zakelijke auto’s die wordt uitgeloofd door een gespecialiseerde jury van het vakblad Automobiel Management.

Prijsoverzicht C-Klasse Estate

C 180 KOMPRESSOR         € 39.900
C 200 KOMPRESSOR         € 42.900
C 230                                      € 46.200
C 280                                      € 47.700
C 350                                      € 59.000
C 63 AMG                               € 94.200
C 200 CDI                              € 43.500
C 220 CDI                              € 47.100
C 320 CDI                              € 55.600
C 320 CDI 4MATIC               € 61.600

Bij DaimlerChrysler Financial Services is de nieuwe C-Klasse Estate te leasen vanaf
€ 699 per maand (op basis van 48 maanden en een jaarkilometrage van 20.000).