03
juni
2005
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz levert ook op E 200 CDI in taxi-uitvoering diesel partikel filter zonder meerprijs

Als eerste automerk ter wereld rust Mercedes-Benz vanaf 1 juli aanstaande in vier Europese landen – waaronder Nederland - alle personenauto’s met een dieselmotor standaard met een diesel partikel filter uit. Dit filter werkt zonder additieven en is onderhoudsvrij. De regeneratie van het filter vindt automatisch plaats door verschillende functies van het motormanagement. Bij alle dieselmodellen van Mercedes-Benz wordt het diesel partikel filter standaard geleverd en krijgt de consument subsidie in de vorm van een korting op de BPM. Omdat voor taxi’s geen BPM-verrekening plaats kan vinden, vallen taxi-ondernemers buiten deze regeling. Mercedes-Benz komt de taxiwereld tegemoet door diesel-personenauto’s die zijn voorbereidt voor taxi-inzet, aan te vullen met het diesel partikel filter. Zo draagt Mercedes-Benz bij aan de uitstootvermindering in de binnenstad, daar waar de taxi veelvuldig wordt ingezet.

Bovendien geldt er voor de Mercedes-Benz E 200 CDI met 75 kW-dieselmotor in taxi-uitvoering tot 1 juli nog een aantrekkelijk aanbod. Dit model, geliefd vanwege zijn representatieve uitstraling en zijn spreekwoordelijke Mercedes-Benz-kwaliteit, kan worden gekocht voor € 29.750 of geleast voor een maandbedrag van € 489. Dit tarief geldt op basis van netto financiële lease met een looptijd van 48 maanden en een slottermijn van € 8.300, waarbij de BPM wordt voorgefinancierd en wordt verrekend in de vierde maand.

Daarnaast kan de Mercedes-Benz E 200 CDI in taxi-uitvoering worden geleverd met een zogeheten Businesspakket, waarvoor in de lease per maand slechts € 25 behoeft te worden betaald. Dit pakket biedt een aantal comfortverhogende zaken voor bestuurder en inzittenden, zoals de automatische klimaatregeling THERMOTONIC met vier zones, elektrisch inklapbare buitenspiegels, een APS 50 navigatiesysteem met radio en CD-speler en een geïntegreerde telefoonvoorbereiding. Wanneer voor 1 juli aanstaande wordt besloten tot aankoop van een Mercedes-Benz E 200 CDI met 75 kW-dieselmotor in taxi-uitvoering, kan het Businesspakket worden meebesteld voor de actieprijs van € 1.139 (excl. BTW en BPM), hetgeen een voordeel van 50 procent betekent.

Deze E-Klasse uitvoering is standaard voorzien van crash-actieve hoofdsteunen voorin met het NECK PRO-systeem, die zorgen voor een optimale plaatsing van de hoofdsteunen bij een ongeval, waardoor de kans op de gevreesde “whiplash” voor bestuurder en passagier voorin aanzienlijk wordt beperkt.