02
februari
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz levert nieuwe 7G-TRONIC automaat op de Sprinter

Vanaf nu levert Mercedes-Benz een compleet nieuwe automatische versnellingsbak op alle Sprinter Combi’s, Sprinter gesloten bestelwagens en chassis cabines met V6 motor. De nieuwe 7G-TRONIC automaat brengt naast een soepeler schakelgedrag ook een lager brandstofverbruik en lagere CO2-uitstoot met zich mee.

Meerdere innovaties

De nieuwe automatische versnellingsbak 7G-TRONIC wordt per direct geleverd op de Sprinter. De automaat wordt standaard geleverd op alle Combi’s en de Sprinter gesloten bestelwagens en chassis cabines met V6 motor. De 7G-TRONIC wordt optioneel leverbaar op de Sprinter gesloten bestelwagens met viercilinder krachtbron. Deze nieuwe automatische versnellingsbak wordt altijd geleverd in combinatie met BlueEFFICIENCY, een verzameling van brandstofbesparende technologieën in de Sprinter. Hierin zijn onder meer een ECO stuurpomp, dynamomanagement, accumanagement, ECO brandstofpomp en banden met lage rolweerstand opgenomen. Gelijktijdig met de 7G-TRONIC wordt voor nagenoeg alle varianten een nieuwe achterasreductie (i=3,692) leverbaar waarmee minder toeren en een lager verbruik wordt gerealiseerd.

Groot voordeel

De 7G-TRONIC automaat zorgt voor een soepeler schakelgedrag waardoor het rijcomfort in de Mercedes-Benz Sprinter nog verder wordt vergroot. Bovendien heeft deze automatische versnellingsbak een lager brandstofverbruik tot gevolg. Hierdoor neemt ook de uitstoot van CO2 af. Met de combinatie van 7G-TRONIC, BlueEFFICIENCY en achterasreductie i=3,692 is een brandstofverbruik van 7,6 liter per 100 km mogelijk. Dat is een besparing van maar liefst 1,5 liter per 100 km. Met deze automaat kan Mercedes-Benz zelfs de strijd aangaan met de handgeschakelde bestelwagens van concurrerende merken. De 7G-TRONIC automaat is optioneel leverbaar op de viercilinder gesloten bestelwagen. Hiervoor geldt een meerprijs van slechts € 595,- t.o.v. de 5-traps automaat.