Mercedes-Benz Nederland,
08
juni
2017
|
10:51
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz levert mobiliteit Duits-Nederlandse Handelskamer

Met de overhandiging van een oplaadkabel aan Günter Gülker, directeur van de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK), heeft Eberhard Kern, CEO van Mercedes-Benz Nederland (MBNL) een vervolg gegeven aan de samenwerking tussen beide ondernemingen. Sinds een aantal jaren levert MBNL de zakelijke mobiliteit aan de DNHK en met de ingebruikname van de C 350 e Estate kunnen de medewerkers van de DNHK nu ook ervaring opdoen met het rijden met een hybride voertuig voorzien van een intelligente aandrijflijn.

“We zijn de directie van Mercedes-Benz Nederland erkentelijk voor de mogelijkheid om zélf ervaring op te doen met de hybride technologie van de C350 e Estate. Deze campagneauto wordt ingezet bij evenementen, bedrijfsbezoeken en workshops die we in het kader van onze nieuwe netwerkcampagne DNHK smart mobility in de beide landen organiseren. Tijdens de bijeenkomsten met Nederlandse en Duitse stakeholders op mobiliteitsgebied zoeken we naar best practices die de basis kunnen vormen voor een versterkte samenwerking tussen verschillende marktpartijen. Mobiliteit vormt immers voor zowel Nederland als Duitsland een hoeksteen van de economie”, licht Günter Gülker de inzet van de auto toe.

“Iedereen is onderweg. Niet alleen op de klassieke manier in een ‘gewone’ auto, maar ook digitaal, 24 uur per dag. Met technieken en de connectiviteit van onze auto’s – met oplossingen zoals ‘Intelligent Drive’ en ‘Mercedes me’ – helpen we de bestuurder om zich veiliger en comfortabeler door het drukke verkeer te begeven. De hybridisering van de C 350 e helpt in dit geval de medewerkers van de Duits-Nederlandse Handelskamer om inzichtelijk te krijgen op welke wijze deze techniek helpt bij het verduurzamen van de mobiliteit”, aldus Eberhard Kern.