06
april
2005
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz klaar voor raceseizoen in DTM en Formule 3

  • Vijf nieuwe AMG-Mercedes C-Klasses en drie auto’s uit 2004 aan de start

  • Tweevoudig F1-wereldkampioen Mika Häkkinen met Mercedes-Benz in DTM

  • Zeven rijders met Mercedes-Benz-motoren in Formule 3 Euroserie

Bij de officiële seizoenspresentatie van het prestigieuze Duits toerwagenkampioenschap DTM in de binnenstad van Hamburg stelde Mercedes-Benz de nieuwe wedstrijdauto op basis van de C-Klasse en de rijders voor het komende seizoen voor. In totaal verschijnen er namens Mercedes-Benz vijf nieuwe AMG-Mercedes C-Klasses en drie auto’s van vorig jaar aan de start. Ook in de Formule 3 Euroserie is Mercedes-Benz vertegenwoordigd. Zeven rijders komen met Mercedes-Benz-motoren in het kampioenschap uit.

De spectaculairste nieuwe rijder in de DTM is zonder enige twijfel tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Mika Häkkinen. De 36-jarige Fin, die in 1998 en 1999 de wereldtitel won, komt uit met een Sport Edition AMG-Mercedes. Zijn vier teamgenoten zijn Bernd Schneider (40, Vodafone AMG-Mercedes), houder van twee DTM-records met vier kampioenstitels en 38 overwinningen, Gary Paffett (24, DaimlerChrysler Bank AMG-Mercedes), Jean Alesi (39, AMG-Mercedes) en Jamie Green (22), die als Mercedes-junior in de DTM komt, nadat hij in 2004 met een Mercedes-motor de kampioenstitel in de Formule 3 Euroserie won.

Drie rijders komen uit met een AMG-Mercedes C-Klasse uit 2004: de Canadees Bruno Spengler (21, Mercedes-Benz Used Cars), de Duitser Stefan Mücke (23) en de Griek Alexandros Margaritis, die met zijn 20 jaar de jongste rijder in de DTM is. De twee laatstgenoemde rijders komen uit voor het team Mücke Motorsport van Stefans vader Peter Mücke. Dit team is het eerste Mercedes-Benz-privéteam in de DTM. De financiering vindt plaats door sponsors, de twee auto’s en de benodigde onderdelen worden door Mercedes-Benz Motorsport op basis van een leasecontract beschikbaar gesteld. Vanaf volgend jaar worden alle fabrikanten in de DTM verplicht gesteld om via deze constructie auto’s aan privéteams te leveren.

De kalender van de DTM omvat voor dit seizoen 11 races. Het Belgische Spa-Francorchamps (15 mei), het Franse Avignon (18 september) en de Turkse stad Istanboel (2 oktober) zijn dit jaar nieuw. Van 26 tot en met 28 augustus komt de DTM opnieuw in actie op Circuit Park Zandvoort.

In de Formule 3 Euroserie rijden zeven rijders uit vier landen bij vier teams met Mercedes-Benz-motoren. Het Franse team ASM, dat vorig jaar de titel won, komt uit met de Brit Lewis Hamilton (20) en de Duitser Adrian Sutil (22). Het Britse team Manor Motorsport schrijft de Brit Paul di Resta (18) en de Braziliaan Lucas di Grassi (20) in. Mücke Motorsport rijdt met het Duitse talent Sebastian Vettel (17) en de Braziliaan Atila de Abreu (17), terwijl de Oostenrijker Hannes Neuhauser (19) bij het team HBR Motorsport rijdt.