31
oktober
2007
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Kilometermiljonairs gehuldigd op BedrijfsautoRAI

Op zaterdag 27 oktober jl. werd tijdens de BedrijfsautoRAI 2007 de nieuwe lichting van 37 Kilometermiljonairs gehuldigd. Om voor deze speciale titel in aanmerking te komen, moeten de chauffeurs meer dan 1 miljoen kilometer hebben gereden met dezelfde truck of minimaal 10 jaar aaneengesloten rijden met een Mercedes-Benz.

Speciale waardering
De huldiging van de Kilometermiljonairs is een jaarlijks terugkerend feest. Dit programma is speciaal door Mercedes-Benz in het leven geroepen voor iedereen die meer dan 1 miljoen kilometer met hetzelfde voertuig heeft afgelegd dan wel meer dan 10 of zelfs meer dan 25 jaar aaneengesloten met een Mercedes-Benz bestel- of vrachtwagen heeft gereden. Dit speciale gezelschap van ruim 800 ambassadeurs wordt zowel door de dealers als door de importeur een warm hart toegedragen. Het is voor Mercedes-Benz tevens één van de manieren om tot uitdrukking te brengen, hoezeer de trouwe chauffeurs van het merk worden gewaardeerd.

37 nieuwe ambassadeurs
Al ruim voor de uitreiking was het gezellig druk op de Mercedes-Benz stand in het RAI-gebouw te Amsterdam. De 37 chauffeurs werden samen met hun familie en vrienden, een groep van ruim 120 mensen, feestelijk onthaald. Om 11.00 uur begon de bijzondere uitreiking met een toespraak van Boudewijn Heilijgers (Directeur Divisie Bedrijfswagens DaimlerChrysler Nederland). Tijdens deze toespraak werden de 37 chauffeurs allemaal persoonlijk toegesproken. Van hen hebben er 22 meer dan 1 miljoen kilometer met dezelfde truck afgelegd, 14 chauffeurs meer dan 10 jaar aaneengesloten met een Mercedes-Benz vrachtwagen gereden en één chauffeur meer dan 25 jaar. Onder de gelukkigen was zelfs een chauffeur die meer dan 1.113.000 kilometer heeft gereden op een 1824 SK die dertien jaar geleden op de RAI werd aangeschaft. Omgerekend houdt dit in, dat deze chauffeur 26.000 uur in zijn cabine heeft doorgebracht. Als blijvende herinnering werd de felbegeerde Kilometermiljonairs-speld inclusief bijbehorende oorkonde uitgereikt.