12
augustus
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz juniorrijder Nigel Melker een van de favorieten voor RTL GP Masters of Formula 3

  • Melker hoopt Formule 3-succes op Zandvoort te herhalen

  • Mercedes-Benz motoren bij Masters sinds 2003 ongeslagen

  • Formule 3-race zondag om 14.30 uur live op RTL 7

Dit weekeinde, 13 en 14 augustus, staat Circuit Park Zandvoort geheel in het teken van de 21e editie van de RTL GP Masters of Formula 3, de belangrijkste Formule 3-race van Europa. Vrijwel het voltallige veld uit de Formule 3 Euro Serie komt bij dit evenement aan de start, aangevuld met een aantal sterke rijders uit het Brits Formule 3-kampioenschap. In totaal komen er coureurs uit elf landen in actie, waarbij onze landgenoot Nigel Melker tot de favorieten voor de eindzege behoort. De coureur uit Barendrecht, die sinds dit jaar deel uitmaakt van het junior-programma van Mercedes-Benz Motorsport, weet wat winnen op Zandvoort betekent: in mei zegevierde hij al in de Formule 3 Euro Serie in het voorprogramma van de DTM.

“Natuurlijk wil ik ook tijdens de Masters graag goed voor de dag komen”, aldus Melker. “Het succes bij het DTM-weekeinde in mei was al mooi en ook ditmaal zijn de vooruitzichten niet verkeerd. Het Mücke-team, waarvoor ik rijd, is op Zandvoort altijd goed. Ik ga ervan uit, dat we een goede afstelling van de auto hebben. Zelf rijd ik graag op Zandvoort, het is een prachtig, uitdagend circuit met mooie snelle stukken. Ik verheug me erg op het Masters-weekeinde.” Overigens was de winnaar van de eerste editie van de Masters in 1991 niemand minder dan de huidige Mercedes-Benz DTM-coureur David Coulthard!

Mercedes-Benz kent een succesvolle historie als motorleverancier in de Formule 3, de klasse waarin heel wat jonge coureurs belangrijke ervaring opdoen op weg naar hogere klassen. Zo behaalden tal van huidige Formule 1-coureurs als de beide wereldkampioenen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel, maar ook Paul Di Resta en Adrian Sutil, successen met Mercedes-Benz in de Formule 3. Tijdens de ‘Masters of Formula 3’ is Mercedes-Benz sinds 2003 ongeslagen; in dat jaar behaalde Christian Klien de overwinning. Ook de latere Masters-winnaars als Alexandre Prémat (2004), Lewis Hamilton (2005), Paul Di Resta (2006), Nico Hülkenberg (2007), Jules Bianchi (2008) en Valtteri Bottas (2009 en 2010) maakten gebruik van de tweeliter viercilinder Formule 3-motor van Mercedes-Benz.

Op zaterdag begint het programma met twee vrije trainingen, waarin de coureurs en technici de juiste afstelling van hun auto’s kunnen bepalen. In twee kwalificatiesessies van elk 30 minuten in de middag wordt de verdeling van de posities in de startopstelling bepaald. De wedstrijd gaat over 25 ronden en start op zondagmiddag om 14.30 uur. In Nederland is de Formule 3-race live te zien in het programma RTL GP op RTL7, in Duitsland zendt n-tv de wedstrijd live uit.