14
november
2005
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz introduceert S-Guard

  • Speciale bescherming al tijdens productieproces ingebouwd

  • Gepantserde S 600 voldoet aan B6/B7-norm, het hoogste niveau

Op basis van de binnenkort te introduceren S 600 rondt Mercedes-Benz het leveringsprogramma van de S-Klasse af met een speciale gepantserde uitvoering. Omdat alle beschermende elementen van de nieuwe S-Guard al in de auto worden aangebracht voordat deze de fabriek verlaat, biedt dit model een ongeëvenaarde bescherming tegen dreigend geweld. Een dergelijk beschermingsniveau kan niet worden gegarandeerd wanneer een auto achteraf van bepantsering wordt voorzien. De verkoop van het nieuwe model, een Mercedes-Benz S 600 Guard met 12-cilindermotor, start in 2006.

Met de komst van de nieuwe S-Guard zet Mercedes-Benz een meer dan 80 jaar durende traditie op het gebied van speciaal beveiligde voertuigen voort. Volgens het principe van geïntegreerde beveiliging hebben ervaren specialisten het nieuwe topmodel in de Guard-reeks ontwikkeld in Sindelfingen. De beschermende elementen in de deuren, de achterkant, de zijpanelen, de hemelbekleding en het schutbord worden niet achteraf in de auto gemonteerd nadat deze van de productielijn komt, maar in een apart productieproces direct vanaf het begin al ingebouwd. Zo wordt bescherming van het hoogste niveau bereikt, terwijl er geen concessies worden gedaan aan de productiekwaliteit.

De inbouw van de beschermende elementen heeft helemaal geen invloed op de interieurruimte van de nieuwe S-Klasse, zodat alle inzittenden kunnen rekenen op luxe, uitzonderlijk comfort en uitstekende prestaties. Het chassis en het verzwaarde remsysteem zorgen ervoor dat het rijgedrag van de Mercedes-Benz S-Guard vrijwel gelijk is aan dat van reguliere productiemodellen.

De Mercedes-Benz S 600 Guard wordt aangedreven door een 12-cilinder biturbomotor, goed voor een vermogen van 380 kW/517 pk. Hiermee kan elke gevaarlijke situatie snel worden ontweken. De bescherming voldoet aan de eisen van de B6/B7-norm, het hoogste niveau. Daarnaast is de auto uitgevoerd met “run-flat”-banden, een zelfdichtende brandstoftank en een alarmsysteem voor de inzittenden wanneer deze zich in nood bevinden.

Aan de buitenkant zijn al deze beschermende maatregelen nauwelijks zichtbaar. Discretie heeft immers hoogste prioriteit, evenals met betrouwbaarheid en kwaliteit. Hooggeplaatste personen over de hele wereld stellen het vaak op prijs om incognito te reizen, wat met de nieuwe Mercedes-Benz S-Guard uitstekend mogelijk is. Uiteraard is het model ook voorzien van alle standaard en als extra leverbare innovaties van de nieuwe S-Klasse. Tot deze innovaties behoren Brake Assist PLUS in combinatie met DISTRONIC PLUS met radarsensoren, het nieuwe COMAND-APS en de preventieve inzittendenbescherming PRE-SAFE met extra functies. Bovendien zorgen de optimale wegligging en het uitzonderlijke comfort van de S-Guard voor onovertroffen rijplezier en dito prestaties.