11
juli
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz introduceert internet-TV

Op 12 juli introduceert Mercedes-Benz zijn eigen internet-televisie met een live-reportage van de Mercedes-Benz Fashion Week in Berlijn.

“Mercedes-Benz TV biedt een nieuw communicatiekanaal voor onze klanten en iedereen die geïnteresseerd is in het merk”, zegt Dr. Olaf Goettgens, vice-president merkcommunicatie Mercedes-Benz personenauto’s. “Onze internet-TV-service zet nieuwe maatstaven op het gebied van inhoud en design. Videobeelden worden gebruikt om de fascinatie en legende rondom ons merk uit te dragen.”

De introductie van het wekelijkse nieuwsmagazine op 12 juli om 20.00 uur gaat gepaard met een speciale uitzending van ‘Power Meets Fashion’, live vanaf de Mercedes-Benz Fashion Week in Berlijn. Hierbij zijn, naast diverse prominenten, ook de autocoureurs Lewis Hamilton (Formule 1) en Klaus Ludwig (DTM) aanwezig, zij rijden zowel met historische als met actuele Mercedes-Benz modellen op een speciaal parcours dat is uitgezet tussen de ‘Brandenburger Tor’ en de ‘Siegessäule’.

De auto’s die hier bestuurd worden, lopen uiteen van de ‘Uhlenhaut coupé’ tot het meest recente studiemodel van een luxe cabriolet die bekend is onder de naam ‘Ocean Drive’. Naast interviews met prominente gasten als topmodel (én het gezicht van de Fashion Week) Eva Padberg omvat de live-uitzending ook exclusieve achtergrondinformatie over de Fashion Week.

Als eerste internet-TV-programma combineert Mercedes-Benz TV de kenmerken van normale televisie met de nieuwe digitale mogelijkheden die het internet biedt. Tanja Bülter presenteert bijvoorbeeld haar wekelijkse nieuwsmagazine op de klassieke manier. Tegelijkertijd presenteren reporters ter plaatse eigen bijdragen voor het programma, wanneer dat gewenst is. Deze reportages kunnen op elk van de vijf kanalen op ieder gewenst moment worden bekeken. Mercedes-Benz TV heeft een logisch bedieningssysteem en is daardoor gemakkelijk te gebruiken. Wanneer de uitzendingen van start gaan, is er op elk kanaal zo’n 60 minuten programma-inhoud beschikbaar.