17
juni
2010
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Global Training organiseert jaarlijkse themadag: Chauffeursdag Technische Unie groot succes!

Groothandelsketen Technische Unie heeft onlangs in samenwerking met Mercedes-Benz Global Training een themadag voor haar chauffeurs georganiseerd. Ongeveer 250 chauffeurs namen deel aan theorie- en rijvaardigheidstrainingen op het Test Centrum Lelystad. Daar konden de chauffeurs de voordelen direct in de praktijk brengen en bovendien telde deze dag ook mee voor de verplichte nascholing.

Technische Unie

Sinds de oprichting in 1880 is Technische Unie uitgegroeid tot een van de grootste technische groothandels van Nederland. Met 36 servicecentra en twee distributiecentra beschikt Technische Unie over een landelijk dekkend netwerk voor de verkoop van installatiematerialen en de daarbij behorende technische ondersteuning. Met een wagenpark van honderd eigen Mercedes-Benz Atego trucks en nog ca. 110 gecharterde trucks zorgt men dat er dagelijks zo’n 8.000 bestellingen op tijd bij de klanten worden afgeleverd. De bedrijfsleiding van Technische Unie erkent het belang van de chauffeur voor het succes en de uitstraling van de onderneming. Mede daarom wordt ieder anderhalf jaar in samenwerking met opleidingsinstituut Mercedes-Benz Global Training een chauffeursdag georganiseerd.

‘Op de kleintjes letten’

Recentelijk werd op het Test Centrum Lelystad voor bijna 250 chauffeurs een themadag georganiseerd. Al vier keer eerder werd zo’n dag door Technische Unie geïnitieerd. Het thema ‘Op de kleintjes letten’ werd tweeledig uitgelegd. Met een knipoog werd verwezen naar de financiële voordelen die een anticiperende rijstijl met zich meebrengt. Maar gedurende een dagvullend programma stond met name de belevingswereld van kinderen in het verkeer centraal. Een workshop met de vertoning van een DVD was voor velen een eye-opener. De DVD illustreerde dat chauffeurs zich dienen te beseffen dat kinderen anders naar de omgeving kijken en zich daardoor ook onvoorspelbaar kunnen gedragen. Naast theorie lessen mochten de chauffeurs in een gecontroleerde omgeving, waaronder de kombaan, ook een aantal spectaculaire uitwijk-, rem-, overstuur en onderstuurproeven doen.

Enthousiaste chauffeurs

De themadag is volgens Technische Unie altijd bedoeld als een serieus leermoment voor de chauffeurs. Dat neemt echter niet weg dat de chauffeurs met veel enthousiasme terugkijken op deze dag. Het rijden in een kombaan is voor velen altijd weer een belevenis en ook de andere onderdelen werden als leuk en leerzaam ervaren. Een bijkomend voordeel was dat deze dag in overleg met Mercedes-Benz Global Training zo werd ingericht dat deze meetelde als zeven uur bijscholing. De Europese Richtlijn Vakbekwaamheid verplicht beroepsvervoerders 35 uur bijscholing te volgen over een periode van vijf of zeven jaar. Mercedes-Benz Global Training biedt een breed programma CCV-gecertificeerde trainingen aan die meetellen voor deze Richtlijn. Tijdens deze themadag werden verschillende trainingselementen samengesteld waardoor er voor alle partijen een win-win-situatie werd gecreëerd.

Mercedes-Benz Global Training Nederland

Mercedes-Benz Global Training is het opleidingsinstituut van Mercedes-Benz Nederland en zijn dealerorganisatie. Vanuit Nijkerk worden jaarlijks vele honderden verkoop- en servicemedewerkers opgeleid en bijgeschoold. Op deze locatie beschikt Mercedes-Benz Global Training over eigen theorie- en praktijklokalen. Naast kennis en inzicht wordt hier veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van vaardigheden en gedragsverandering. Ook (transport)ondernemingen weten de weg naar het trainingscentrum in Nijkerk steeds vaker te vinden. Mercedes-Benz Global Training verzorgt voor hen complete trajecten van het adviseren, ontwikkelen, organiseren, uitvoeren tot aan het evalueren van diverse trainingen gericht op het beroepsgoederenvervoer. Hiermee draagt het trainingsinstituut bij aan het terugdringen van exploitatiekosten voor ondernemers en het verhogen van de (internationale) verkeersveiligheid.