08
september
2021
|
10:40
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz G-Klasse met PROFESSIONAL exterieur: nog meer offroad-look voor offroad-icoon

Het is de ultieme droomauto voor offroad-fans: Mercedes-Benz geeft op de IAA MOBILITY 2021 een preview van het nieuwe modeljaar van de G-Klasse (brandstofverbruik gecombineerd: 14,4-8,7 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 330-229 g/km)[1] en presenteert het nieuwe PROFESSIONAL exterieur. Deze uitrustingslijn geeft het offroad-icoon een bijzonder markante offroad-look. Tot de standaarduitrusting behoren steenslagroosters voor de koplampen, spatschermen voor en achter, all-terrainbanden en 18 inch vijfspaaks velgen. Het op de beurs getoonde model is voorzien van tal van opties, zoals een magno lak en speciale exterieur- en interieurelementen uit het G manufaktur-individualiseringsprogramma die de karakteristieke uitstraling nog verder aanzetten. Tot de highlights van het PROFESSIONAL exterieur behoren de PROFESSIONAL dakdrager en de PROFESSIONAL reservewielhouder.

De lakkleur G manufaktur koperoranje magno zorgt ervoor dat het PROFESSIONAL exterieur een blikvanger is op de IAA MOBILITY. De lak contrasteert mooi met het dak, de bumpers en de wielkastverbreders in de lakkleur G manufaktur nachtzwart magno. Andere kenmerken zijn de PROFESSIONAL reservewielhouder op de achterdeur en de PROFESSIONAL dakdrager, waarop onder andere een daktent kan worden bevestigd waardoor de G-Klasse verandert in een offroad-camper. Net als de velgen worden deze twee PROFESSIONAL-opties afgewerkt in matzwart voor een harmonieus totaalbeeld. De buitenspiegels, Mercedes-Benz ster en kentekenplaat zijn als onderdeel van het optionele nightpakket eveneens zwart. In het interieur onderstrepen de lederen bekleding in zwart en sierdelen G manufaktur van openporig essenhout generfd zwart de hoge mate van individualiseringsmogelijkheden van de G-Klasse.

Het gepresenteerde PROFESSIONAL exterieur vormt een veelbelovende eerste impressie van het vernieuwde uitrustingsaanbod voor de Mercedes-Benz G-Klasse waaruit klanten in 2022 kunnen kiezen. Naast donkergetint glas voor de achterzijruiten en de achterruit omvat de uitgebreide optielijst onder andere sfeerverlichting met 64 in plaats van acht kleuren, en tien kleurwerelden. De G-Klasse wordt bovendien af fabriek voorzien van een voorbereiding voor entertainment achter en een voorbereiding voor een trekhaak. Nieuwe exterieur- en interieurlines maken het voor klanten eenvoudiger om hun perfecte auto te configureren. Naast de uitgebreidere basisuitrusting voor alle modelvarianten en het op de IAA MOBILITY getoonde PROFESSIONAL exterieur komen er nog twee andere exterieurlines (EXCLUSIVE exterieur en AMG Line) en drie themawerelden voor het interieur (Standaard interieur, EXCLUSIVE interieur en SUPERIOR interieur) beschikbaar. De individuele pakketten combineren de populairste uitrustingsdetails en benadrukken daarmee de verschillende eigenschappen van de G-Klasse. Vanzelfsprekend kunnen G-Klasse klanten ook nog steeds hun eigen droomauto configureren dankzij de uitgebreide individualiseringsopties van G manufaktur.

[1] Alle vermelde waarden zijn de vastgestelde ‘NEDC CO2-waarden’ zoals bepaald in Art. 2 No. 1 van de Implementing Regulation (EU) 2017/1153. De brandstofverbruikswaarden werden berekend op basis van deze waarden. Een hogere waarde kan bepalend zijn voor het berekenen van de motorrijtuigenbelasting. Meer informatie over de aangeboden voertuigen, inclusief de WLTP-waarden, vindt u per land op www.mercedes-benz.com.
Boilerplate

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2020 werden circa 2,1 miljoen personenwagens en bijna 375.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.