19
december
2014
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Financial Services Benelux in actie voor SOS Kinderdorpen in België

Om bij te dragen aan een vrolijke kerst voor kinderen, is Mercedes-Benz Financial Services Benelux het Give a Smile-project gestart. Dat betekent dat kinderen in twee SOS Kinderdorpen in België allemaal een vrolijke giftbox met leuke presentjes hebben gekregen. Dit staat niet op zichzelf: moederconcern Daimler Financial Services AG werkt al jaren nauw samen met SOS Kinderdorpen.

‘Give a Smile’ is opgezet om kinderen die in een SOS Kinderdorp wonen op een leuke manier te verrassen en zo een glimlach op hun gezicht te toveren. Medewerkers van Mercedes-Benz Financial Services in de Benelux hebben vele giftboxes gevuld met daarin aansprekende cadeautjes. De inhoud van elke giftbox is afgestemd op de leeftijd. Jonge kinderen kregen bijvoorbeeld kleurpotloden, stiften en handschoenen, terwijl voor oudere kinderen de nadruk meer op cosmetica lag. De giftboxes werden uitgedeeld in het Simbahuis in Liedekerke en het SOS Kinderhuis in Bande (beide in België).

Daimler op concernniveau partner SOS Kinderdorpen

Maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen is een belangrijke pijler in de strategie van Daimler Financial Services AG, het moederbedrijf van Mercedes-Benz Financial Services. Het bedrijf vindt dat dit ook tot uiting moet komen in concrete acties. Op concernniveau werkt Daimler Financial Services al lange tijd samen met SOS Kinderdorpen en Give a Smile laat goed zien hoe zich dat vertaalt in lokale initiatieven. Mark Lovely, directeur van Mercedes-Benz Financial Services Benelux, daarover: “Daimler Financial Services en dus ook Mercedes-Benz Financial Services hebben hun succes te danken aan de maatschappij. Helaas zijn er in die maatschappij ook mensen die het minder goed hebben. Wij zien het ook als onze taak om ons voor die mensen in te zetten. Give a Smile is een goed voorbeeld en we organiseren ook zogenaamde Days of Caring. Daarbij leveren teams van Mercedes-Benz Financial Services een actieve bijdrage aan een goed doel.”