14
september
2015
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Fall | Winter Collection 2015: het voordeel van het najaar

Mercedes-Benz presenteert de Fall | Winter Collection 2015. Centraal daarbij staan veel nieuwe modellen: de A-Klasse, de C-Klasse Coupé die vanaf december bij de Mercedes-Benz dealer staat en maar liefst drie nieuwe SUV’s: de GLC, de GLE en de GLE Coupé. Ook is er veel aandacht voor accessoires met het extra voordelige ambitionpakket  voor diverse modellen én een zeer speciaal aanbod voor de E-Klasse. Nieuwe mobiliteit is ook ruim vertegenwoordigd in de vorm van Privélease. Andere highlights zijn vijf jaar garantie voor de compacte modellen en de Fall Wintercheck bij de Mercedes-Benz dealer.

In de Fall | Winter Collection van Mercedes-Benz staan drie nieuwe SUV’s centraal. Tijdens een speciaal introductieweekend (25-27 september) presenteren alle Mercedes-Benz dealers de nieuwe GLC, de GLE en de GLE Coupé. De nieuwe vijfzits GLC is een compacte en sportieve allrounder met vooruitstrevende techniek. Standaard is bijvoorbeeld 4MATIC permanente vierwielaandrijving. Als eerste in zijn klasse kan hij dit koppelen aan AIR BODY CONTROL luchtvering met adaptief dempingssysteem ADS PLUS. De motoren zijn krachtig en efficiënt. Vanaf 2016 is de GLC er zelfs als krachtige en ultrazuinige plug-in hybrid met 21% bijtelling.

De GLE en GLE Coupé

De GLE is de opvolger van de M-Klasse. Hij biedt volop ruimte, comfort en luxe en koppelt dat aan de nieuwste veiligheidstechnologieën én praktische zaken als een hoog trekvermogen. De GLE 500 e is met zijn krachtige en efficiënte zescilindermotor gekoppeld aan een 85 kW sterke elektromotor, goed voor een gecombineerd vermogen van 325 kW/442 pk. Zijn zuinigheid wordt bij registratie in 2015 nog beloond met 14% bijtelling. De nieuwe GLE Coupé verpakt alle goede eigenschappen van de GLE in een dynamisch Coupé-uiterlijk. Bovendien valt hij op door een zeer uitgebreide standaarduitrusting met onder andere 4MATIC vierwielaandrijving, led-Intelligent Light System, achteruitrijcamera en 20 inch lichtmetalen velgen. De GLE 450 AMG 4MATIC en de Mercedes-AMG GLE 63 S zijn de sportieve vaandeldragers.

Nog scherper: vernieuwde A-Klasse

De vernieuwde A-Klasse betekent weer een stap vooruit. Vooral op het gebied van connectiviteit zet hij de toon: de smartphone smelt samen met de auto. Via Apple CarPlay en MirrorLink zijn smartphone-functies op het centrale display  zichtbaar en te bedienen. Ook veiligheidssystemen als ATTENTION ASSIST en COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS zorgen ervoor dat de A-Klasse de maatstaf in zijn segment is en blijft. De A-Klasse is met prijzen vanaf € 25.995 bovendien bereikbaarder dan ooit.

Sportief met 20% bijtelling: E-Klasse Edition AMG

De E-Klasse Limousine is er tijdelijk als sportieve Edition AMG, standaard met het AMG-sportpakket met sportonderstel, dubbele uitlaat, lichtmetalen velgen en AMG-styling. Er is keuze uit de E 220 BlueTEC dieselmotor, die bij zakelijke inzet in de 20%-bijtellingscategorie valt, en de E 200 benzineversie. De E-Klasse Edition AMG is er tijdelijk vanaf € 49.995.

Een complete uitrusting voor slechts € 995

De complete uitrusting van het ambitionpakket is zeer gevraagd voor de compacte modellen (A-Klasse, B-Klasse, CLA en GLA) én voor de C-Klasse, GLC en E-Klasse. Dat zit hem in de aantrekkelijke inhoud. Inbegrepen zijn namelijk onder andere bi-xenon- of led-verlichting, full-mapnavigatie, Remote Online (verbinding tussen auto en smartphone), actieve parkeerassistent, lederen stuurwiel en cruisecontrol met SPEEDTRONIC snelheidsbegrenzing. Het ambitionpakket wordt voor alle genoemde modellen nu aangeboden voor € 995. Dat betekent een voordeel dat kan oplopen tot € 3.275.

Compacte modellen met vijf jaar garantie

Dit najaar worden de compacte Mercedes-Benz modellen (A-Klasse, B-Klasse, CLA en GLA) standaard geleverd met in totaal vijf jaar garantie. Direct na de fabrieksgarantie van twee jaar gaat de verlengde SterGarantie (drie jaar) in.

Nieuwe mobiliteit op Mercedes-Benz niveau

Het gemak en de voordelen van leasen komen nu ook onder handbereik van de particuliere rijder. Via Mercedes-Benz Privélease is een A-Klasse, B-Klasse, CLA of GLA nu te rijden voor een vast bedrag per maand. Inbegrepen zijn reparatie en onderhoud, zomerbanden, verzekering en wegenbelasting. Alleen brandstof is niet inbegrepen. Privélease biedt nog meer voordelen: er is geen investeringsbedrag nodig, er hoeft geen kilometeradministratie bijgehouden te worden en er is geen sprake van fiscale bijtelling of restschuld. Met Mercedes-Benz Privélease is de A-Klasse er bijvoorbeeld al vanaf € 455 per maand.

Fall Wintercheck bij de Mercedes-Benz dealer

Om een Mercedes-Benz perfect voor te bereiden op het winterseizoen is er de Fall Wintercheck. Hierbij controleren de vakkundige technici van de Mercedes-Benz dealer elke auto op achttien belangrijke punten. Deze intensieve controle wordt aangeboden voor slechts € 19,95. Na afloop krijgen klanten bovendien een powerbank voor mobiele telefoons cadeau.