17
april
2019
|
17:17
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz EQC Edition 1886: mobiliteit die verder gaat dan de auto

Een bijzondere auto voor een bijzonder moment: passend bij de consequente start van Mercedes-Benz in het tijdperk van de elektromobiliteit presenteert het merk een speciaal model in een gelimiteerde oplage, de EQC Edition 1886 (stroomverbruik gecombineerd: 20,8-19,7 kWh/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)*. Met de EQC Edition 1886 onderstreept het merk met de ster dat zijn visie van een mobiliteit van de toekomst veel verder gaat dan de auto. Daarom combineert de EQC Edition 1886 een omvangrijke speciale uitrusting met klantvriendelijke services rondom de elektromobiliteit. Het gelimiteerde model beleefde vandaag zijn wereldpremière op de New York International Autoshow.

“De EQC is de voorloper van ons toekomstige Mercedes-Benz EQ-voertuigportfolio. Met de EQC Edition 1886 herinneren we bij de verkoopstart aan de uitvinding van de eerste automobiel en benadrukken we de pioniersgeest die ons vandaag de dag meer dan ooit drijft en kenmerkt. Destijds hebben we voor de eerste keer voor een revolutie op het gebied van individuele mobiliteit gezorgd. En ook met de EQC stappen we een nieuw tijdperk in. Een tijdperk waarin elektromobiliteit tegelijkertijd betrouwbaar, eenvoudig en opwindend is”, aldus Britta Seeger, lid van de raad van bestuur van Daimler AG en verantwoordelijk voor de verkoop van Mercedes-Benz Cars. “De EQC Edition 1886 staat niet alleen voor een progressief design, opwindende rijdynamiek en een actieradius die absoluut geschikt is voor de dagelijkse praktijk, maar ook voor intelligente additionele services, die anticiperen op de behoeften van de bestuurder en hierin voorzien. Daarbij is het duidelijke doel: langdurig zorgeloos gebruik van de auto.”

Exclusieve indruk, hoogwaardige uitstraling

Tot de standaard uitrusting van de EQC Edition 1886 behoren zorgvuldig op elkaar afgestemde elementen in het exterieur en interieur. Voor een bijzonder exclusief karakter van het exterieur zorgt de grote Black Panel-grille met hoogglanzend zwarte lamellen en rand. De EQC Edition 1886 is uitsluitend leverbaar in de lak hightechzilver metallic. Tot de overige individuele kenmerken behoren het embleem in hoogglanzend zwart met speciaal opschrift ‘EQC Edition 1886’ op de voorspatschermen en de 20 inch tienspaaks lichtmetalen velgen in hoogglanzend zwart met witte decorelementen.

De exclusieve indruk wordt voortgezet in het interieur, bijvoorbeeld met het nieuwe stoeldesign met bekleding in lederlook ARTICO/microvezel DINAMICA in indigoblauw en zwart. In de rugleuningen is een speciaal opschrift ‘EQC Edition 1886’ gestikt. Dit opschrift is ook te vinden als badge op de middenconsole. De aandacht voor details wordt ook zichtbaar in de specifieke sierdelen in matrixlook zilver en de vloermatten met ‘EQC’-stiksel.

ENERGIZING-pakket zorgt voor individuele prettige sfeer

Met het oog op veiligheid en rijcomfort is de EQC Edition 1886 voorzien van assistentiesystemen van de nieuwste generatie. Het Burmester® surround sound system, dat zijn kwaliteiten in het extreem stille interieur van de EQC volledig kan ontplooien, zorgt voor een opmerkelijke sound. Ook aan boord is het ENERGIZING-pakket. Het ENERGIZING-comfortprogramma bundelt verschillende systemen in de auto en creëert daarmee een optimale sfeer, van de verlichting tot de parfumering en ionisatie van de lucht. Dat alles is erop gericht om de gebruiker fris en ontspannen te houden. De ENERGIZING COACH maakt gebruik van gegevens uit de auto en de omgeving om individueel en afhankelijk van de situatie een van de ENERGIZING-programma’s te adviseren. Daarbij wordt rekening gehouden met aspecten als de verkeerssituatie, het weer of de duur van de rit. Anderzijds kan ook gebruik worden gemaakt van gegevens die informatie geven over het actuele welbevinden van de bestuurder. Dit wordt mogelijk gemaakt door een koppeling met de gangbare Garmin® Wearables (smartwatches/fitnesstracker). Verdere opties als elektrisch verstelbare bestuurders- en voorpassagiersstoel met memoryfunctie, een 360° camera, augmented reality voor het navigatiesysteem en diverse andere items ronden de uitrusting van het speciale model af.

Nadruk op langdurig zorgeloos gebruik van de auto

Met een omvangrijk aanbod van servicepakketten die deel uitmaken van de standaarduitrusting voorziet de EQC Edition 1886 in belangrijke behoeften van klanten en garandeert een langdurig zorgeloos gebruik van de auto. Daartoe behoren de servicepakketten ‘Onderhoudsservice’, ‘Haal- en brengservice’ en ‘Verlengde garantie voor nieuwe voertuigen’.

De ‘Onderhoudsservice’ omvat alle nodige onderhoudswerkzaamheden in een periode van maximaal zes jaar of 160.000 km. Daarbij ligt de nadruk op de inspectie van veiligheidsrelevante onderdelen en de controle van elektrische componenten. Het gebruik van originele onderdelen en speciaal gereedschap van Mercedes-Benz garandeert een probleemloze en betrouwbare rijervaring.

In combinatie met de ‘Onderhoudsservice’ maakt de ‘Haal- en brengservice’ het inplannen van bezoeken aan de werkplaats zo comfortabel mogelijk. De EQC Edition 1886 wordt gedurende een periode van zes jaar (of maximaal zes keer) afgehaald voor onderhoudswerkzaamheden en wanneer de klant dat wil ook weer teruggebracht. Het gebruik van de ‘Haal- en brengservice’ is mogelijk vanaf het eigen huisadres, de werkplek of willekeurig welke andere locatie binnen een bepaalde afstand van een Mercedes-Benz werkplaats.

Een ander servicepakket, de ‘Verlengde garantie voor nieuwe voertuigen’, behoedt de eigenaar van de auto na afloop van de standaard Mercedes-Benz garantie voor nieuwe voertuigen tot een voertuigleeftijd van zes jaar voor onverwachte reparatiekosten. De verlengde garantie is de optimale aanvulling op het standaard accucertificaat voor de hoogspanningsaccu, dat voor een periode van maximaal acht jaar of 160.000 km geldt. Dit garandeert een foutloos functionerende hoogspanningsaccu en dekt ook een significant verlies van accucapaciteit af.

Alle drie de servicepakketten zijn voor een periode van zes jaar gebonden aan de auto en gaan bij verkoop over op de volgende eigenaar. Dit is een extra bijdrage aan het waardebehoud van de auto.

Het laden: flexibel en snel

Zoals elke EQC is de EQC Edition 1886 voorzien van een watergekoelde boordlader met een vermogen van 7,4 kW en is daarmee geschikt om thuis en bij openbare laadstations met wisselstroom (AC) te laden. Met een wallbox kan het laden tot drie keer sneller gaan dan via een gewoon stopcontact. Nog sneller gaat het laden met gelijkstroom (DC), standaard bij de EQC met de CCS Combo stekker. Afhankelijk van de SoC (State of Charge, de laadtoestand) kan de EQC bij een geschikt laadstation met een maximumvermogen van 110 kW worden geladen.

Voor de EQC Edition 1886 zijn ook speciale remote- en navigatieservices en de digitale laadservice ‘Mercedes me charge’ beschikbaar, die toegang tot een groot aantal openbare laadstations mogelijk maakt. Zo krijgen ook rijders van de EQC Edition 1886 korting op de toegang tot het Europese snellaadnetwerk IONITY.

Technische gegevens

CO2-emissie

0 g/km

Stroomverbruik (NEDC)

20,8-19,7 kWh/100 km*

Actieradius (NEDC/WLTP)

445-471 km/374-417 km*

Aandrijving

2 asynchrone elektromotoren, vierwielaandrijving

Max. vermogen

300 kW (408 pk)

Max. koppel

760 Nm

Topsnelheid

180 km/h (begrensd)

Acceleratie 0-100 km/h

5,1 sec.

Accu

lithium-ionen

Energiecapaciteit accu (NEDC)

80 kWh

Gewicht accu

667 kg

Lengte/breedte (met spiegels)/hoogte

4.761/1.884 (2.096) /1.623 mm

Spoorbreedte (voor/achter)

1.625/1.615 mm

Wielbasis

2.873 mm

Bagageruimte (al naargelang uitrusting)

ca. 500 l

Leeggewicht/max. totaalgewicht/laadvermogen

2.495/2.940/445 kg

Max. aanhangwagengewicht bij 12% stijging

1.800 kg

* Stroomverbruik en actieradius werden bepaald op basis van richtlijn VO 692/2008/EG. Stroomverbruik en actieradius zijn afhankelijk van de voertuigconfiguratie.
Boilerplate

About CASE:

CASE – these letters will shape the future of mobility. They stand for the fields of networking (Connected), autonomous driving (Autonomous), flexible use (Shared & Services) and electric powertrains (Electric). The four CASE fields are an integral part of the corporate strategy of Daimler AG. The aim is to shape intuitive mobility for our customers through intelligent dovetailing of the CASE topics.

Mercedes-Benz Cars already plays a leading role in all four areas today. For example, all activities in the area of connectivity are focused on the digital brand Mercedes me, which gives customers access to an extensive and personalised range of services by app, website or straight from their car.

On the way to autonomous driving, Mercedes-Benz has for years been a key driver of development and has repeatedly set the benchmark. To this end, the Mercedes engineers use what is known as sensor fusion. The data from different sensors, such as cameras, ultrasound and radar, are intelligently combined and analysed. With smart vision EQ fortwo, the smart brand is also demonstrating what driving without a steering wheel could look like in the future of carsharing.

The inventor of the car already plays a leading role in the field of 'Sharing & Services'. The mobility services used by over 60 million people range from free-floating carsharing (SHARE NOW mit car2go), through ride-hailing (FREE NOW mit mytaxi) to mobility platforms (REACH NOW, moovel) and charging infrastructure networks.

Mercedes-Benz is pursuing a holistic approach to powertrain electrification. Apart from the EQ brand with a family of vehicles, Mercedes-Benz is also developing a holistic ecosystem, which, alongside the vehicle itself, also comprises a comprehensive electric mobility offering. This ranges from intelligent services to energy storage, and charging technologies, to sustainable recycling. On the road to emission-free driving, Daimler is systematically pursuing a three-pronged powertrain strategy to be able to realise maximum environmental compatibility across all vehicle classes (incl. commercial vehicles, vans) – with an intelligent mix of state-of-the-art internal combustion engines and partial electrification through 48-volt technology, tailor-made EQ Power plug-in hybrids and electric vehicles with battery or fuel cell powertrains.

By focusing on CASE, Daimler is preparing for the intuitive mobility of the future.

More at: http://www.daimler.com/CASE/en