29
oktober
2020
|
16:35
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz EQ Formula E Team kiest voor continuïteit in seizoen 7

Samenvatting
  • Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne voor Mercedes-Benz EQ Formula E Team aan de start in seizoen 7 van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap
  • Ian James: “Beide coureurs leverden sterke prestaties, deden waardevolle ervaring op met het team en lieten zien dat ze over de juiste capaciteiten beschikken voor de Formule E”
  • Stoffel Vandoorne: “We hebben het afgelopen seizoen succesvol afgesloten met een overwinning en ik hoop dat we volgend jaar opnieuw voor podiumplaatsen en overwinningen kunnen strijden”
  • Nyck de Vries: “Ik voel me heel erg thuis in het team en hoop dat we de basis die we samen hebben gelegd kunnen gebruiken om volgend seizoen meer successen te boeken”
  • Nieuwe auto vandaag onthuld op de Mercedes me-mediasite

Het Mercedes-Benz EQ Formula E Team is klaar voor zijn tweede seizoen in het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap en start in seizoen 7 van de volledig elektrische raceklasse met een ongewijzigde rijderssamenstelling, met coureurs Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne. Daarmee heeft het team gekozen voor continuïteit achter het stuur van de vernieuwde Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 02.

“We waren afgelopen seizoen zeer tevreden over Stoffel en Nyck”, aldus teambaas Ian James. “Beide coureurs leverden sterke prestaties, deden waardevolle ervaring op met het team en lieten zien dat ze over de juiste capaciteiten beschikken voor de Formule E. Ze zijn niet alleen ongelooflijk snel, ze hebben ook de intelligentie en mentaliteit om goed om te gaan met energiemanagement en met het unieke karakter van Formule E-races. Nu kunnen ze de opgedane ervaring in seizoen 7 te gelde maken.”

Stoffel Vandoorne & Nyck de Vries: een ervaren team

Stoffel Vandoorne begint aan zijn derde seizoen in de Formule E. In de 24 E-Prix’ waaraan hij tot dusver deelnam, scoorde hij één overwinning, twee pole positions en vier podiumplaatsen. Hij eindigde het seizoen 2019/2020 op de tweede plaats in het rijderskampioenschap.

“Ik kijk er echt naar uit om weer te kunnen racen”, aldus Stoffel Vandoorne. “De laatste race in Berlijn lijkt wel eeuwen geleden. Sindsdien hebben we een aantal malen getest met de nieuwe auto en het was heel fijn om weer achter het stuur te kruipen. Er gaat echter niets boven het gevoel om de strijd aan te binden met de top van het veld. Ik kan niet wachten om te zien hoe we het volgend jaar met onze nieuwe auto gaan doen. We zijn erin geslaagd het afgelopen seizoen succesvol af te sluiten met een overwinning en ik hoop dat we komend jaar voor meer podiumplaatsen en overwinningen kunnen meedoen, en het gat richting de frontrunners nog verder kunnen dichten. We zullen zien hoe dat uitpakt.”

Nyck de Vries debuteerde in seizoen 6 in de volledig elektrische raceklasse als regerend Formule 2-kampioen en sloot het jaar op een elfde plaats af als beste ‘rookie’. Hij pakte zijn eerste podium door als tweede te finishen in de seizoensfinale in Berlijn en hielp het team daarmee aan de eerste 1-2 zege in de klasse.

“Ik ben oprecht verheugd om met dit team in een tweede Formule E-seizoen uit te kunnen komen”, aldus Nyck de Vries. “We hadden samen een sterk debuutseizoen, hoewel het een beetje een vreemd jaar was waarin Covid-19 na enkele races alles veranderde. Gelukkig hebben we het seizoen desondanks positief kunnen afsluiten. Inmiddels kijk ik uit naar wat hopelijk een normaler seizoen gaat worden in 2021. Ik hoop ook dat ik alle nieuwe circuits waar ik nog niet heb kunnen rijden, snel leer kennen. Ik voel me heel erg thuis in het team en hoop dat we de basis die we samen hebben gelegd kunnen gebruiken om volgend seizoen meer successen te boeken.”

Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 02: nieuwe ontwikkelingen onder de motorkap

Komend seizoen racen Nyck en Stoffel in een vernieuwde versie van de Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 02, waarvan de carbon carrosserie is uitgevoerd in zilver met blauwe EQ-accenten. Bovendien is de Mercedes-Benz ster nu prominenter op de motorkap geplaatst.

In grote lijnen is de auto een doorontwikkeling van de racewagen van afgelopen seizoen. De grootste veranderingen zijn onder de motorkap te vinden, waar het team de aandrijflijn voor het nieuwe seizoen heeft vernieuwd.

Het team staat volgend seizoen voor een reeks nieuwe uitdagingen, zowel op als naast de baan. Strijden tegen enkele van ’s werelds sterkste coureurs, teams en fabrikanten draait niet alleen om prestaties, maar ook om perfect gecoördineerd teamwork, intelligent energiemangement, zorgvuldig doordachte strategieën en snelle, flexibele besluitvorming.

Het volgende officiële optreden van het team staat gepland in Valencia, waar het zal deelnemen aan de Formule E-tests (27 november – 1 december). Seizoen 7 van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap begint met een dubbele race op 16 januari 2021 in Santiago de Chile.