23
mei
2008
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz en Mike Horn presenteren uniek PANGAEA-project

Mercedes-Benz is partner en hoofdsponsor van een uniek milieu-educatief project. Met de grootste zeilboot die ooit is gebouwd voor poolexpedities, de PANGAEA (Grieks voor ‘de hele aarde’), gaat avonturier Mike Horn op reis voor een vier jaar durende expeditie rond de aarde. Het motto van deze bijzondere tocht is ‘explore – learn – act’. Mercedes-Benz en Mike Horn hopen dat jonge mensen hierdoor worden aangespoord om een actieve bijdrage te leveren aan bescherming van het milieu en behoud van natuurlijke grondstoffen.

Door de ondersteuning van de PANGAEA-expeditie toont Mercedes-Benz het streven naar duurzaamheid op een bijzondere manier. De PANGAEA-zeilboot zal alle vijf continenten inclusief de Noord- en Zuidpool aandoen. In totaal 144 jonge mensen in diverse internationale teams zullen Mike Horn begeleiden en deelnemen aan milieuprojecten en projecten om het leefklimaat van mensen op de plaatsen die de expeditie aandoet te verbeteren. De projecten worden gekozen en ondersteund door tal van onderwijs- en milieuorganisaties. Mercedes-Benz stelt voor de projectteams auto’s met de milieuvriendelijke BlueTEC-technologie en informatie over duurzame technologie in de autobranche beschikbaar.

De in Zuid-Afrika geboren Mike Horn heeft al heel wat spraakmakende expedities op zijn naam staan. Zo volgde hij in 1997 en 1998 de volledige 7.000 kilometer lange route van de rivier de Amazone. In 1999 en 2000 legde hij in 18 maanden geheel alleen een route rond de evenaar af zonder gemotoriseerd transport. In 2004 reisde hij alleen rond de poolcirkel met een kajak, een fiets en een ski-kite. In 2006 skiede Horn samen met de Noorse poolonderzoeker Borge Ousland als eerste mensen naar de Noordpool, in de maanden waarin het daar volledig donker blijft.