08
juni
2021
|
16:56
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz en de Adecco Group overhandigen EQA aan ‘CEO for One Month’

Voor het derde jaar op rij mag de ‘CEO for One Month’ van de Adecco Group een maand lang in de voetsporen van CEO Adriaan Belonje treden. De 24-jarige Imme Degreef uit Nijmegen heeft, als onderdeel van haar arbeidsvoorwaarden, de sleutels van een EQA in ontvangst genomen. Hiermee onderstrepen Mercedes-Benz en de Adecco Group in Zaltbommel hun partnership.

“De Adecco Group en Mercedes-Benz zijn beiden toonaangevend in hun specifieke branche en het is mooi dat onze samenwerking verder gaat dan alleen de invulling van het wagenpark. Voor het derde opeenvolgende jaar werken we samen bij dit project. Dat is niet verwonderlijk, want beide organisaties zijn altijd op zoek naar medewerkers met talent, passie en drive. De keuze voor de volledig elektrische EQA is geheel in lijn met een duurzame bedrijfsvoering.”, aldus Marnix Kraaijmes, Manager Corporate Sales van Mercedes-Benz Cars.

Partnership

In het kader van de samenwerking stelt Mercedes-Benz een EQA ter beschikking voor Imme Degreef, de winnares van ‘CEO for One Month 2021’. Adriaan Belonje over de winnares: “Imme heeft zich met haar vaardigheden echt laten zien als een leider van morgen. Ze heeft een duidelijke visie op hoe het werk van de toekomst er uit moet komen te zien. De volledig elektrische EQA past uitstekend bij jonge en gedreven high potentials zoals Imme, die vooruit kijken naar een duurzame toekomst.” De elektrische aandrijflijn van de EQA wordt gecombineerd met de voor Mercedes-EQ kenmerkende progressieve designkenmerken. Slimme assistentiesystemen zorgen bovendien voor een zeer efficiënte rijstrategie. Met de riante actieradius is de EQA uitstekend geschikt voor dagelijks gebruik.

Navigatie met Electric Intelligence

De compact cars van Mercedes-Benz beschikken over MBUX. Met de begroeting “Hey Mercedes” wordt het infotainmentsysteem met spraakherkenning bediend om bijvoorbeeld de temperatuur aan te passen. De EQA heeft bovendien navigatie met Electric Intelligence. Deze berekent niet alleen de snelste route naar de bestemming. Op basis van continue actieradiussimulaties houdt het systeem rekening met eventuele noodzakelijke laadstops en tal van andere factoren, zoals de topografie en het weer. Het systeem kan ook dynamisch reageren op veranderingen, bijvoorbeeld in de verkeerssituatie of in de persoonlijke rijstijl.

Green Charging: standaard CO2-neutraal laden voor de EQA

Mercedes-Benz Nederland zorgt met het lokale Green Charging-initiatief dat alle laadsessies van iedere in Nederland afgeleverde EQA voor 200.000 kilometer CO2-neutraal zijn, ongeacht de locatie of laadservice. Om dit te realiseren worden voor iedere geregistreede EQA vooraf Garanties van Oorsprong (GvO) ingekocht. Deze Garanties van Oorsprong garanderen dat een gelijkwaardige hoeveelheid energie uit hernieuwbare bronnen aan het stroomnet wordt geleverd. Dit lost een belangrijke uitdaging in de dagelijkse praktijk op: het is immers niet altijd duidelijk of de auto met groene energie of juist met grijze energie uit traditionele bronnen, zoals gas- en kolencentrales, wordt opgeladen. De hoogwaardige Garanties van Oorsprong zijn uitsluitend afkomstig van zon- en windparken in Nederland, waarmee een duurzame bijdrage aan het lokale leefmilieu geleverd wordt.