11
februari
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz E-Guard biedt extra bescherming

Kort na de introductie van de nieuwe E-Klasse presenteert Mercedes-Benz de succesvolste executive-limousine ter wereld ook in gepantserde uitvoeringen onder de naam E-Guard. Het belangrijkste verschil met de seriemodellen is een doordacht pakket van beveiligingselementen uit speciaal staal en aramide, die al in de fabriek, van buiten niet zichtbaar, in de carrosserie zijn aangebracht. Ramen van polycarbonaat behoren ook tot de beveiliging. Daarmee beschermt de E-Guard de inzittenden effectief tegen de steeds verder toenemende dreiging van criminaliteit op straat. Met het nieuwe Guard-model zet Mercedes-Benz zijn al tachtig jaar lange traditie in de ontwikkeling en bouw van gepantserde auto’s voort.

Zoals bij Mercedes-Benz gebruikelijk is er al bij de ontwikkeling van de nieuwe E-Klasse rekening gehouden met de aanpassingen voor extra beveiliging. Net zoals een model uit de serieproductie doorloopt de nieuwe E-Guard alle stadia van de carrosseriebouw. Hierdoor zijn structuur, afwerking, bescherming tegen corrosie en uitstekende lakkwaliteit gegarandeerd.

In een volgende stap bouwen speciaal hiervoor opgeleide en ervaren vakmensen de precies op maat gemaakte bepantsering in. Doordat deze delen nauwkeurig aan de carrosserie zijn aangepast, wordt de binnenruimte niet beperkt. Zo ontstaat een optimaal beveiligd passagierscompartiment van stevige staalsoorten en aramide-onderdelen, aangevuld met de ramen van stevig polycarbonaat. Van buiten zijn deze aanpassingen niet zichtbaar. Natuurlijk gelden bij de nauwkeurige kwaliteitscontrole de strenge maatstaven van Mercedes-Benz.

Het comfort van de nieuwe E-Klasse blijft ondanks de bepantsering volledig intact. Dat geldt zowel voor de riante binnenruimte, de geluidsisolatie, de zonwering als voor de verlichtings- en bedieningsfuncties. De achterruit kan worden verwarmd en de ramen aan bestuurs- en passagierszijde kunnen elektrisch volledig naar beneden worden gelaten. Ook achterin is elektrische raambediening leverbaar. Tot de opties behoort een systeem dat bij dreigend gevaar na een druk op de knop een alarm in werking stelt. Bovendien beschikt de nieuwe E-Guard over de diverse innovatieve assistentiesystemen van de nieuwe E-Klasse.

De nieuwe E-Guard voldoet aan de hoge eisen van de beveiligingsnorm VR4 (voorheen B4) en hoger. Dat betekent, dat de auto bestand is tegen beschietingen met handvuurwapens tot het kaliber .44 Magnum, ongeacht de hoek waaronder wordt geschoten. Als optie is ook bescherming van de bodemplaat leverbaar, die het passagierscompartiment beschermt tegen aanslagen met DM51-handgranaten. Alle beschermingsfuncties zijn uitvoerig getest en gecertificeerd.

Het onderstel, het remsysteem en de hulpfuncties zijn aangepast aan het verhoogde gewicht. De E-Guard wordt standaard geleverd met AIRMATIC-luchtvering. Naar keuze is de E-Guard verkrijgbaar in de uitvoering ELEGANCE of als AVANTGARDE. Er zijn drie motorvarianten leverbaar: de E 500, de E 350 en de E 350 CDI. De prijs van de E-Guard is op aanvraag. Uiteraard gelden voor de E-Guard-modellen de volledige service en garantie van Mercedes-Benz. De gepantserde versies kunnen vanaf april van dit jaar worden besteld.