04
april
2007
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz-coureurs klaar voor DTM 2007, op 29 juli ook weer op Zandvoort

Tien coureurs komen voor Mercedes-Benz in actie tijdens het nieuwe seizoen in de DTM (Deutsche Tourenwagen Masters), dat op 22 april aanstaande van start gaat op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Ook dit jaar weer is de DTM te gast op Circuit Park Zandvoort, waar van 27 tot en met 29 juli de zevende race van het seizoen wordt verreden. Uiteraard hopen de Mercedes-Benz-coureurs, waaronder regerend kampioen Bernd Schneider, op succes met de nieuwe C-Klasse, die parallel met de productieversie werd ontwikkeld.

Velen zien met spanning uit naar het competitiedebuut van de nieuwe C-Klasse. Naast Bernd Schneider rijden ook de runner-up van vorig jaar Bruno Spengler, tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Mika Häkkinen en de Brit Jamie Green met een nieuwe C-Klasse, ingezet door het Mercedes-Benz fabrieksteam HWA. Häkkinen is optimaal gemotiveerd: “De DTM is voor mij de beste toerwagenserie ter wereld en hier wil ik winnen.” De Schotse Susie Stoddart rijdt met een C-Klasse uit 2005, evenals DTM-nieuweling Paul di Resta. Stoddart weet dat ze vooral aan haar prestaties in de trainingen moet werken. “Als ik het in de kwalificatie beter doe, worden de resultaten in de races ook beter.”

Na de start van het seizoen op Hockenheim volgen wedstrijden in Oschersleben (6 mei), op de EuroSpeedway Lausitz (20 mei), op Brands Hatch (10 juni), de Norisring in Neurenberg (24 juni), in het Italiaanse Mugello (15 juli), op Circuit Park Zandvoort (29 juli), op de Nürburgring (2 september) en in Barcelona (23 september). De finale wordt verreden op 14 oktober, wederom op Hockenheim. Alle races worden live uitgezonden via het eerste Duitse televisiekanaal ARD en zijn naderhand ook te zien via RTL7.