16
april
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz-coureur Stef Dusseldorp ‘redelijk tevreden’ met seizoensstart op Monza

  • Elfde plaats bij eerste optreden voor Mercedes-Benz-klantenteam HTP Motorsport

  • Circuit van Monza niet bij uitstek gunstig voor Mercedes-Benz SLS AMG

  • Druk raceprogramma voor coureur uit Lichtenvoorde

Voor autocoureur Stef Dusseldorp uit het Gelderse Lichtenvoorde, die dit jaar uitkomt voor het Duitse Mercedes-Benz-klantenteam HTP Motorsport in de Blancpain Endurance Series en de Blancpain Sprint Series, de twee belangrijkste internationale GT-kampioenschappen, begon het seizoen afgelopen weekeinde op het circuit van Monza in Italië. In de openingswedstrijd van de Blancpain Endurance Series werd Dusseldorp samen met de Duitse debutant Lucas Wolf en de Russische rijder Sergei Afanasiev in de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 als elfde geklasserd. In het startveld van in totaal 37 teams zorgde een aanrijding en de daaropvolgende ‘drive-through penalty’ voor Dusseldorps nog onervaren teamgenoot Lucas Wolf tijdens de race voor het nodige tijdverlies, waardoor er geen beter resultaat in zat. “Anders hadden we zeker in de top tien kunnen rijden”, aldus Dusseldorp, die met de seizoensstart naar eigen zeggen ‘redelijk tevreden’ was.
 

Van tevoren was al duidelijk dat het circuit van Monza, met lange rechte stukken waarop topsnelheid een belangrijke rol speelt, voor de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 niet bij uitstek gunstig zou zijn. “In de trainingen bleek dat we de afstelling van de auto voor de race al vrij snel goed voor elkaar. In de kwalificatie besloten we voor een iets gewaagdere afstelling te kiezen, en dat pakte behoorlijk goed uit: ik reed de 14e tijd en de verschillen met andere teams waren heel erg klein”, aldus Dusseldorp.
 

In de wedstrijd, die ging over drie uur, nam Afanasiev de start en de eerste rijbeurt voor zijn rekening. “Dat ging wel goed, hij reed al snel richting de tiende plaats, maar vergde iets teveel van zijn banden, waardoor hij later weer terugviel naar de 13e plaats. Bij de eerste stop nam Wolf het stuur over, maar we verloren tijdens de pitstop wat tijd omdat heel veel auto’s rond dezelfde tijd binnenkwamen, waardoor het in de pitstraat erg druk was”, legt Dusseldorp uit. “Later kwam Wolf tijdens zijn rijbeurt in aanrijding met een concurrent, waardoor we een ‘drive-through penalty’ kregen opgelegd. Daardoor vielen we weer terug. Ik nam het derde en laatste deel van de race voor mijn rekening. Op het moment dat ik in de auto stapte, reden we op de 13e plaats. Tijdens mijn rijbeurt kon ik nog twee plaatsen goedmaken, waardoor we uiteindelijk als elfde geklasseerd werden. Hadden we die straf niet gehad, dan had er zeker een top-tien-resultaat in gezeten en dat is gezien de sterkte van het veld zeker niet verkeerd.” In het ‘pro’-klassement eindigden Dusseldorp en zijn teamgenoten op de achtste plaats.
 

Met zijn gecombineerde programma van de Blancpain Endurance Series (vier evenementen met races van drie uur, plus de 24 Uur van Spa-Francorchamps als hoogtepunt van het seizoen) en de Blancpain Sprint Series (acht evenementen met elk twee races van een uur) heeft Stef Dusseldorp voor dit jaar een druk schema. In beide series komt hij uit met een Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van het Duitse team HTP Motorsport. Komend weekeinde staat tijdens de tradionele ‘Coupe de Pâques’ op het circuit van Nogaro in zuid-west Frankrijk de seizoensstart van de Blancpain Sprint Series op het programma.
 

Uitslagen en standen zijn te vinden op de website: www.blancpain-gt-series.com. De website van Stef Dusseldorp is: www.stefdusseldorp.nl. Stef Dusseldorp is ook te volgen via Twitter (@StefDusseldorp) en Facebook (facebook.com/StefDusseldorp).