23
april
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz-coureur Stef Dusseldorp heeft podium in zicht op Nogaro

  • Vierde plaats met Mercedes-Benz SLS AMG GT3 ‘beter dan verwacht’

  • Overwinning voor Mercedes-Benz-klantenteam HTP Motorsport

  • Volgende race op Brands Hatch

Een week na de seizoensstart van de Blancpain Endurance Series in Monza begon voor autocoureur Stef Dusseldorp uit het Gelderse Lichtenvoorde ook het seizoen in de Blancpain Sprint Series. Samen met de Russische rijder Sergei Afanasiev startte hij met de Mercedes-Benz SLS AMG GT3 van het Duitse Mercedes-Benz-klantenteam HTP Motorsport tijdens de traditionele ‘Coupe de Pâques’ op het circuit van Nogaro in het zuidwesten van Frankrijk. Daar werden Dusseldorp en Afanasiev als vierde geklasseerd. “Dat was duidelijk beter dan verwacht, omdat de karakteristiek van het smalle, bochtige circuit bepaald niet optimaal is voor onze auto”, aldus Dusseldorp. “We kwamen slechts een seconde tekort voor een plaats op het podium en dat stemt bijzonder positief.”
 

Dusseldorp en Afanasiev kwalificeerden zich als elfde in het 20 auto’s tellende veld. “Realistisch gezien was dat ongeveer de positie waar we thuishoorden onder droge omstandigheden, want voor andere auto’s was het circuit duidelijk beter geschikt”, analyseerde Dusseldorp naderhand. Nadat de trainingssessies nog op een droge baan hadden plaatsgevonden, werd de kwalificatierace op zondag in de regen verreden. Dusseldorp nam de start voor zijn rekening en kwam na de nodige positiewisselingen als negende binnen voor de verplichte pitstop en rijderswissel. Vervolgens reed Afanasiev de race uit en wist nog twee plaatsen te winnen, waardoor het Nederlands/Russische duo als zevende werd geklasseerd. Door de diskwalificatie van een van de concurrenten schoof het tweetal uiteindelijk nog een plaats op, zodat ze de hoofdrace vanaf de zesde plaats mochten starten.
 

Voor de hoofdrace op maandag was het stralend zonnig. Ditmaal ging Afanasiev van start en won gelijk al een positie toen een van de auto’s voor hem door een andere rijder werd geëlimineerd. Tot aan de pitstop won Afanasiev nog een positie, maar die werd bij de pitstop weer verspeeld door een kort tijdverlies. Zo kwam Dusseldorp bij het begin van zijn rijbeurt als vijfde de baan op. “Ik zat lange tijd vast achter andere auto’s en was weliswaar sneller, maar kwam er niet voorbij”, berichtte hij. “Uiteindelijk slaagde ik er in de voorlaatste ronde toch nog in om een positie te winnen en zo kwamen we als vierde over de eindstreep.” De overwinning in de wedstrijd ging naar de teamgenoten van Dusseldorp en Afanasiev, het Duitse duo Maximilian Götz/Maximilian Buhk. “Die konden wel direct aan het begin naar voren rijden, dus dat laat zien wat er ook voor ons eventueel had ingezeten als we niet zo lang waren opgehouden”, aldus Dusseldorp.
 

De volgende wedstrijd voor Dusseldorp is de drie-uursrace van de Blancpain Endurance Series op 18 mei op het circuit van Brands Hatch in het Britse graafschap Kent. “Dat is een circuit met veel lange snelle bochten en hoogteverschil dat onze auto beter zou moeten liggen”, zegt de coureur.
 

Uitslagen en standen zijn te vinden op de website: www.blancpain-gt-series.com. De website van Stef Dusseldorp is: www.stefdusseldorp.nl. Stef Dusseldorp is ook te volgen via Twitter (@StefDusseldorp) en Facebook (facebook.com/StefDusseldorp).