Mercedes-Benz coureur Christiaan Frankenhout rijdt magistrale inhaalrace

• Frankenhout/Wirth halve seconde van podiumplaats in race 2

• Christiaan Frankenhout positief over snelheid

• Racepremière Bleekemolen/Van de Laar in Mercedes-Benz SLS AMG

Vier weken na het vorige raceweekeinde op de Sachsenring was het circuit van Zolder in België het decor voor het eerste optreden van de Duitse ADAC GT Masters-serie buiten Duitsland. Christiaan Frankenhout, uitkomend met de Mercedes-Benz SLS AMG van het team Heico Motorsport, verheugde zich op het evenement op het voormalig Grand Prix-circuit, dat hij naast Zandvoort een beetje als zijn tweede thuiscircuit beschouwt. Nadat zijn Duitse teamgenoot Andreas Wirth temidden van de 34 deelnemende teams de auto als negende had gekwalificeerd voor de eerste race, kwam Frankenhout in de kwalificatie voor de tweede wedstrijd niet verder dan de 19e tijd. “De vrije trainingen verliepen heel goed, de snelheid zat er goed in, maar in mijn kwalificatie regende het, en toen het opdroogde, had ik geen vrije ronde. Meer zat er dus niet in”, aldus Frankenhout.

In de eerste race, verreden op zaterdag, wisten Frankenhout en zijn teamgenoot twee plaatsen goed te maken, waarmee ze als zevende eindigden. Daarmee waren ze de op een na beste Mercedes-Benz combinatie na het Duits/Oostenrijkse duo Lance David Arnold en Andreas Zuber, die vierde werden. In de tweede race begon Frankenhout zoals gemeld vanaf de 19e plaats in de startopstelling. “In de eerste ronde van de race kwamen er voor de chicane meerdere auto’s met elkaar in botsing. Ik kon er buitenom langs, waardoor ik gelijk al een flink aantal plaatsen kon goedmaken. Ik kwam als zesde binnen voor de verplichte pitstop en na de rijderswissel wist ook Andreas Wirth nog twee posities te pakken, waardoor we uiteindelijk vierde werden.” Daarmee waren Frankenhout en Wirth opnieuw de op één na beste Mercedes-Benz rijders, achter Robert Renauer en Kenneth Heyer, die als derde eindigden.

De manier waarop Frankenhout en Wirth hun inhaalrace reden, stemt positief. “De snelheid zat er goed in”, stelde Frankenhout vast. “Stel dat we in de kwalificatie dan ook in de top tien gezeten hadden, dan was een podiumplaats zeker realistisch geweest. De positieve ontwikkeling is beslist zichtbaar.”

Naast Christiaan Frankenhout reden ook Michael Bleekemolen en Ronald van de Laar op Zolder met een Mercedes-Benz SLS AMG GT3. Voor de coureurs van het Aevitae Team Bleekemolen was dit de racepremière met hun nieuwe wedstrijdauto. In beide races eindigden Bleekemolen en Van de Laar op de 23e plaats.

Het volgende evenement van de ADAC GT Masters vindt op 9 en 10 juli plaats tijdens de populaire ‘ADAC Truck-Grand-Prix’ op het Grand Prix-circuit van de Nürburgring. Voor die tijd, op 25 en 26 juni, neemt Christiaan Frankenhout met de HTP
Mercedes-Benz SLS AMG deel aan de 24-uursrace op de Nürburgring-Nordschleife.