20
december
2006
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Concept Ocean Drive zet traditie van grote en luxueuze cabrio’s voort

Tijdens de North American Auto Show, begin volgend jaar in Detroit, maakt Mercedes-Benz zijn reputatie als pionier en trendsetter op het gebied van auto-ontwerp opnieuw waar met de presentatie van de Concept Ocean Drive. Dit studiemodel van een vierdeurs cabriolet zet de traditie van grote luxueuze cabrio’s voort. Niet gehinderd door ontwerpvoorwaarden of productspecificaties konden de ontwerpers zich naar hartelust uitleven. Met als resultaat de meest comfortabele en elegante cabrio die er is.

De Concept Ocean Drive is een rijdend juweel. Als vierdeurs cabriolet behoort hij tot een luxe genre dat nagenoeg is verdwenen uit het hedendaagse straatbeeld. Zoals de luxueuze cabrio’s van vroeger is dit nieuwe topstuk uit Stuttgart een toonbeeld van elegantie, stijl en exclusiviteit. Het studiemodel staat daarmee voor automobielcultuur op z’n mooist.

Het unieke model is voorzien van een volledig nieuw ontworpen carrosserie, met een klassieke uitstraling. De elegante lijnen en de fraaie tweekleurige lak geven het exterieur een geheel eigen karakter. Hoewel de Concept Ocean Drive de voorname ingetogenheid van een aristocratisch automobiel uitstraalt, nodigt hij evenzeer uit tot comfortabel kruisen met het dak open op de mooiste boulevards van de wereld. Luxe, exotische materialen zijn met groot vakmanschap verwerkt, met als resultaat een showstuk van ongeëvenaarde perfectie.

Natuurlijk is de Concept Ocean Drive niet alleen ontworpen als inspiratiebron voor dromen en fantasieën. Het studiemodel heeft ook een praktisch doel. Dergelijke modellen vormen immers een prima gelegenheid voor ontwerpers om met minder bekende elementen te werken, dingen vanuit een ander perspectief te bekijken en nieuwe ideeën te onderzoeken.

Bovendien zijn studiemodellen een goede manier om directer met klanten in contact te treden en om nieuwe ideeën aan een groot publiek te presenteren. Hierdoor kunnen ontwerpers een gevoel voor toekomstige stijltrends ontwikkelen.

De unieke Mercedes-Benz-cabriostudie maakt de visie van een droomauto werkelijkheid. Bovendien onderstreept dit model de merkwaarden van Mercedes-Benz, waaronder uitzonderlijke kwaliteit en comfort, soevereiniteit, waardevastheid en veiligheid. Aan deze waarden zijn nog drie elementen toegevoegd: passie, fascinatie en innovatie. De ontwerpfilosofie van Mercedes-Benz zorgt ervoor dat is vastgehouden aan tijdloze stijlelementen die aan het merk worden gekoppeld, maar dat deze tegelijkertijd worden gecombineerd met nieuwe en verrassende ideeën en vormen.

Behalve de vier portieren behoren een grote verticaal geplaatste grille, LED-kop- en achterlampen en de twee exterieurkleuren tot de belangrijkste uiterlijke kenmerken. Het samenspel tussen krachtige lijnen en grote gladde oppervlakken laten de auto superioriteit, elegantie en voorwaartse kracht uitstralen.

De lange opening van de zijruiten die, zoals dat hoort bij een cabriolet, niet door de B-stijl of de raamstijlen wordt onderbroken, zorgt voor een naadloze overgang tussen de buitenkant en het interieur, zelfs wanneer de kap gesloten is. Toepassing op grote schaal van hoogwaardige materialen, zoals leer van de beste kwaliteit, 3D-effect-stoffen en ahornhouten afwerking, past bij het luxueuze en unieke karakter van deze ontwerpstudie.

Het studiemodel is gebaseerd op de twaalfcilinder Mercedes-Benz S 600, vanwege de lange wielbasis van dit model. Technische bijzonderheden omvatten een innovatief dakmechanisme dat het dak snel en soepel opent en sluit en het al even innovatieve AIRSCARF-verwarmingssysteem voor de nek, dat in alle vier de stoelen is ingebouwd. Hiermee kunnen inzittenden zelfs in de koudere maanden van het jaar genieten van open rijden.

Natuurlijk omvat de uitrusting ook tal van typische Mercedes-Benz innovaties, waarvan sommige uniek zijn in de wereld. Zoals bijvoorbeeld het Brake Assistent PLUS, het innovatieve PRE-SAFE remsysteem in combinatie met de radargestuurde afstandsregeling DISTRONIC PLUS en het PRE SAFE beschermingssysteem voor inzittenden dat ingrijpt wanneer er een ongeval dreigt.