30
november
2010
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz CLS op de Miljonair Fair 2010

  • Nederlands tentoonstellingsdebuut voor de vierdeurs coupé

  • Trendsettend in drievoud: design, efficiency en veiligheid

  • Leverbaar vanaf € 72.900

Tussen 10 en 13 december aanstaande is het mooiste, beste en – in sommige gevallen – meest uitzinnige op het gebied van luxe weer verzameld op de Miljonair Fair in Amsterdam. Op deze bijzondere tentoonstelling maakt de nieuwe Mercedes-Benz CLS zijn Nederlandse publieksdebuut. Zijn coupélijn maakt hem fancy en dankzij de efficiënte motoren is hij ook nog eens fascinerend fair.

Als er een auto op zijn plaats is op de Miljonair Fair, dan is het wel de nieuwe CLS. Ook de tweede editie van Mercedes-Benz’ vierdeurs coupé springt in het oog door sportieve elegantie die vooral tot uiting komt in het krachtige front, de langgerekte daklijn, de lage zijruiten en de sterk aangezette wielkasten. De deuren met frameloze ramen geven toegang tot een smaakvol interieur dat direct een cockpitgevoel oproept. Als het om de inrichting gaat, is de persoonlijke smaak de doorslaggevende factor: de ambiance kan variëren van strak-modern tot warm-natuurlijk. 

Krachtige efficiency, veiligheid van het hoogste niveau

De nieuwe CLS is niet alleen trendsettend op het gebied van design. Ook in technisch opzicht loopt hij voorop. Dankzij nieuwe motorengeneraties zijn de CLS-modellen van nu niet alleen krachtiger, maar vooral tot wel 25% zuiniger dan hun voorgangers. De CLS 250 CDI BlueEFFICIENCY bijvoorbeeld levert dankzij het vermogen van 150 kW (204 pk) en een indrukwekkend koppel van maar liefst 500 Nm zeer hoge prestaties in combinatie met een gemiddeld verbruik van slechts 5,1 liter diesel per 100 km. Met dat verbruik is hij evenals diverse andere CLS-modellen goed voor een groen A-energielabel. En dan het thema veiligheid. De nieuwe CLS is beschikbaar met innovatieve assistentiesystemen als Active Blind Spot Assist en Active Lane Keeping Assist.

Design, efficiency én veiligheid – de nieuwe CLS is trendsettend in drievoud. En daarom staat hij op de Miljonair Fair vol in de spotlights. De nieuwe Mercedes-Benz CLS is leverbaar vanaf € 72.900.