30
januari
2007
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz CLS-Klasse Prestige: nu extra attractief

In navolging van de succesvolle Prestige-uitvoeringen van de Mercedes-Benz S-Klasse introduceert Mercedes-Benz nu ook een Prestige versie van de CLS-Klasse, de luxueuze vierdeurs coupé. Zowel de CLS 320 CDI als de CLS 350 CGI zijn leverbaar in Prestige-uitvoering. Deze uitvoering brengt de toch al riante standaarduitrusting op een nog hoger niveau. Zo omvat de Prestige comfortverhogende zaken als lederen bekleding, stoelverwarming en het hoogwaardige COMAND APS-systeem voor communicatie, entertainment en navigatie plus onder andere metallic lak, de elektronische parkeerhulp PARKTRONIC en bi-xenon-koplampen. Worden al deze voorzieningen afzonderlijk besteld, dan kosten ze bij elkaar € 9729,-. Op de Prestige-uitvoering echter worden ze geleverd voor een meerprijs van € 6800,- hetgeen neerkomt op een besparing van € 2929,- oftewel een voordeel van 30 procent.

De Mercedes-Benz CLS-Klasse neemt als vierdeurs coupé een bijzondere plaats in binnen het leveringsprogramma van het merk. Het model onderscheidt zich door de dynamiek van een coupé in combinatie met het gebruiksgemak van een limousine. De prestaties van de modellen met V6-motoren passen bij het karakter van de auto. Zo wordt de CLS 320 CDI aangedreven door een drieliter dieselmotor met directe inspuiting volgens het ‘common-rail’-principe, goed voor een vermogen van 165 kW/224 pk. De 3,5-liter direct ingespoten V6-benzinemotor van de CLS 350 CGI levert een vermogen van 215 kW/292 pk. Beide motoren zijn gekoppeld aan de door Mercedes-Benz ontwikkelde geavanceerde 7G-TRONIC, de enige zeventraps automatische transmissie ter wereld.

De uitrusting van de CLS-Klasse laat weinig te wensen over. Zo is de auto voorzien van SPEEDTRONIC, de cruise-control met variabele snelheidsbegrenzer, ADAPTIVE BRAKE, een anti-blokkeersysteem, de rem-assistent BAS, het elektronische stabiliteitsprogramma ESP en het preventieve beschermingssysteem PRE-SAFE, dat de nodige voorzorgsmaatregelen neemt wanneer een dreigend ongeval wordt herkend. Voorts wordt de CLS-Klasse altijd geleverd met een diefstal- en inbraakalarm (SCM Klasse 3-goedgekeurd), tal van opbergmogelijkheden en verlichtingsfuncties in het interieur en THERMOTRONIC, een airconditioning met vier zones.

Aanvullend daarop biedt de Prestige-uitvoering hoogwaardige lederen bekleding en stoelverwarming voor de voorstoelen. Ook het geavanceerde COMAND APS-systeem met geïntegreerde radio, CD- en DVD-speler met afspeelmogelijkheid voor MP3-bestanden en DVD-kaartnavigatie maakt deel uit van de uitrusting van deze versie. Aan de buitenkant onderscheidt de Prestige-uitvoering zich door fraaie metallic lak alsmede de elektronische parkeerhulp PARKTRONIC, bi-xenon-koplampen inclusief actieve bochtenverlichting en afslagverlichting en elektrisch inklapbare en buitenspiegels. Enige spoed is echter wel geboden, want de Prestige-uitvoering van de CLS-Klasse is slechts beperkt leverbaar.