20
juli
2017
|
17:44
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Classic Trackday op circuit van Zolder

Het circuit van Zolder in België vormt het decor voor de tweede Trackday van Mercedes-Benz Classic van dit jaar. Het evenement vindt plaats op donderdag 3 augustus 2017. De Trackdays worden exclusief voor Mercedes-Benz Classic georganiseerd door voormalig coureur Jörg van Ommen, waarbij deelnemers in de gelegenheid worden gesteld om op het circuit te rijden met hun eigen auto’s. Mercedes-Benz Classic is van de partij met zijn eigen 190 E 2.5-16 Evolution II (W 201), die gebouwd is voor deelname aan historische autosportevenementen. Jörg van Ommen wordt op het circuit vergezeld door merkambassadeur Roland Asch. De derde en laatste Trackday van 2017, waarbij tal van merkambassadeurs en auto’s aanwezig zullen zijn, zal plaatsvinden op het circuit van Oschersleben op 19 september 2017.

Een kans om de fascinatie voor het racecircuit van dichtbij te ervaren – daartoe worden de eigenaren van klassieke Mercedes-Benz modellen en de sportwagens van het merk in de gelegenheid gesteld tijdens de Trackdays van het merk uit Stuttgart. Het ‘open pit lane’-programma maakt het mogelijk om met de eigen auto op het circuit te rijden. Op het circuit van Zolder gelden op 3 augustus 2017 ook geen restricties. Wel kan er minder lang van het circuit gebruik worden gemaakt dan gewoonlijk, de baan is open van 9.00 uur tot 15.00 uur. Een beperkt aantal mensen kan deelnemen aan de Trackday, er worden maximaal 45 auto’s toegelaten. Elke bestuurder kan echter maximaal vier gasten meenemen. Er wordt gezorgd voor catering van hoge kwaliteit gedurende het evenement, waarbij ook het ontbijt wordt verzorgd.

Tal van bekende coureurs zijn aanwezig bij het evenement: om te beginnen Jörg van Ommen, runner-up in het Deutsche Tourenwagen Meisterschaft (DTM) seizoen 1994 en 1995 alsmede Roland Asch, DTM runner-up in zowel 1988 als 1993 met een Mercedes-Benz. Door de ontspannen sfeer tijdens de Trackday is er niet alleen ruimte voor spannende petrolhead-discussies met deze twee autosportidolen, ook zullen de heren ongetwijfeld adviezen geven met betrekking tot sportief rijden.

Mercedes-Benz Classic neemt zijn eigen 190 E 2.5-16 Evolution II (W 201), die gebouwd is voor deelname aan historische autosportevenementen, mee naar Zolder. Deze auto is een exacte kopie van de Group A raceauto’s van begin jaren 90. De 190 E 2.5-16 EVO II-modellen uit deze periode behoren tot de bekendste en meest succesvolle toerwagens uit de historie van DTM.

Meer informatie over de Trackdays is beschikbaar op http://jvo.de/mercedes-benz-classic-2017.html