04
februari
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Classic presenteert zijn archieven op internet

De archieven van Mercedes-Benz Classic herbergen unieke schatten met betrekking tot de geschiedenis van Daimler AG die teruggaat tot de uitvinding van de automobiel door Carl Benz en Gottlieb Daimler in 1886. Via https://mercedes-benz-publicarchive.com heeft iedereen nu zonder aanmelding toegang tot informatie, documenten, beeldmateriaal en nog veel meer uit de rijke historie van het merk Mercedes-Benz en zijn producten.

Mercedes-Benz Classic ontwikkelde 15 jaar geleden het Multimedia Archive and Research System (M@RS) en bracht hierin zijn archieven onder waaruit geregistreerde journalisten en researchers konden putten voor hun onderzoek naar de historie van Daimler. Deze databank was het uitgangspunt voor de ontwikkeling van het nieuwe Public-M@RS dat sinds 30 januari 2015 online is en door iedereen zonder aanmelding geraadpleegd kan worden.

Het accent van de nieuwe website ligt in de eerste ontwikkelingsfase op personenwagens. De autoprofielen, technische gegevens en foto's zijn opgesplitst in vijf historische hoofdstukken (Benz & Cie. tot 1926, Daimler-Motoren-Gesellschaft en Mercedes tot 1926, Mercedes-Benz van 1926 tot en met 1945, Mercedes-Benz vanaf 1946 en Maybach sinds 2002). Binnen deze hoofdstukken vormen autoklassen en bouwreeksen het raamwerk van de website. Op deze manier is informatie uit de productiegeschiedenis van de eerste auto in 1886 tot de voorgangers van de huidige Mercedes-Benz-modellen snel en transparant op te zoeken. De inhoud die momenteel beschikbaar is zal in de toekomst worden uitgebreid met andere thema's uit de product- en concernhistorie.

De toekomst heeft een verleden nodig en innovatie is gebaseerd op traditie. De door middel van Public-M@RS gepresenteerde archieven en verzamelingen van Mercedes-Benz Classic laten belangstellenden overal ter wereld kennis maken met het hart van het merk en documenteren de voortdurende wil tot innoveren sinds bijna 130 jaar autogeschiedenis.

De archieven van Mercedes-Benz Classic vormen één van de grootste industriële archieven in Europa en hun omvang is uniek in de auto-industrie. In 1936 kreeg ingenieur Max Rauck officieel de opdracht van Daimler-Benz om  historische literatuur en beeldmateriaal te verzamelen en te onderzoeken met het doel een historisch archief in te richten en onderhouden. Public-M@RS geeft het publiek nu online toegang tot het resultaat van het werk van Rauck en zijn opvolgers.