24
februari
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Classic op Retro Classics 2017

Tijdens Retro Classics 2017 presenteert Mercedes-Benz Classic zijn uitgebreide servicepakket voor de klassieke automobielen van het merk: van de ALL TIME STARS-verkoopactiviteiten tot het onderhoud en de onderdelenlevering. Tevens presenteert Mercedes-Benz Classic een aantal sportieve modellen uit heden en verleden. Retro Classics vindt plaats van 2 t/m 5 maart 2017 in het expositiecentrum in Stuttgart, met onder andere een speciale tentoonstelling die is gewijd aan coureur en Mercedes-Benz merkambassadeur Roland Asch.

De klassiekers van Mercedes-Benz vertellen elk hun eigen verhaal; bijvoorbeeld over de innovaties en het design uit die tijd, maar ook over grootse raceoverwinningen en het dagelijks leven uit vervlogen tijden. Tijdens Retro Classics 2017 in Stuttgart presenteert Mercedes-Benz Classic auto’s die de historie en verhalen uit de afgelopen 110 jaar vertellen.

Op de stand in Hal 7 kunnen showbezoekers zich naast drie klassieke auto’s uit de collectie van het merk vergapen aan de Mercedes-AMG C 63 S Coupé en vijf ALL TIME STARS uit de verkooptak van het Mercedes-Benz Museum: een 280 SL ‘Pagode’ (W 113) uit 1968, een 230 S ‘Heckflosse’ (W 111) uit 1966, een 280 SE 3.5 Cabriolet uit dezelfde modelserie uit 1971, een 280 SE (W 126) uit 1982 en een 230 TE (W 124) uit 1991.

De eer van de langste biografie van de tentoongestelde historische auto’s uit de collectie gaat naar de Mercedes-Simplex 40 pk uit 1903. Hij staat synoniem voor de geboorte van de hedendaagse automobiel, rond de start van de twintigste eeuw. Enkele decennia later, in 1955, groeide de Mercedes-Benz 300 SL ‘Gullwing’ uit tot een van de hoofdrolspelers in de legendarische Mille Miglia. De vleugeldeur-Coupé met startnummer 417 is een ode aan de oorspronkelijke auto waarmee John Fitch en Kurt Gessl in die tijd in de Mille Miglia een klasse-overwinning behaalden, en als vijfde overall de finish passeerden.

Nog zo’n hoogtepunt in de autohistorie is de CL 55 AMG ‘F1 Limited Edition’. Tijdens Retro Classics wordt deze hightech Coupé uit 2000, waarvan slechts 55 exemplaren zijn gebouwd, geflankeerd door de nieuwe Mercedes-AMG C 63 S Coupé, een actueel model van het Mercedes-Benz performancemerk AMG dat dit jaar zijn 50-jarig jubileum viert.

Specialisten in originaliteit

Het rijdend houden van deze autoklassiekers vergt professioneel en betrouwbaar onderhoud, evenals specialistische kennis om de originaliteit en authenticiteit te waarborgen. Mercedes-Benz Classic biedt daarin het hoogst haalbare, wat op Retro Classics wordt onderstreept door de After Sales-afdeling en de ALL TIME STARS.

De services van Mercedes-Benz Classic voor old- en youngtimers zijn gebaseerd op een ongeëvenaard erfgoed. De expertise en knowhow gaan in de archieven van de onderneming zelfs helemaal terug tot de uitvinding van de automobiel in 1886. Deze kennis draagt bij aan de fabricage van originele onderdelen voor historische auto’s, maar ook aan het adviseren in en werken aan allerlei soorten klassiekers van Mercedes-Benz en de merken die daaraan voorafgingen.

Diezelfde expertise ligt tevens aan de basis van ALL TIME STARS. Het Mercedes-Benz Museum beschikt sinds 2015 over deze verkooptak. Het programma loopt uiteen van vooroorlogse modellen tot de meer recente klassiekers. Auto’s uit de jaren ’60 en ’80 zijn bij uitstek populair bij klanten. ALL TIME STARS verzekert maximale transparantie door iedere aangeboden auto grondig op 160 punten te inspecteren, gevolgd door een gespecificeerd Classic Data-certificaat.

De ALL TIME STARS liggen technisch minimaal op conditie 2-niveau en worden gecategoriseerd in drie editions: ‘Concours Edition’: auto’s in zeldzame, originele staat met een laag kilometrage, of auto’s die zorgvuldig zijn gerestaureerd door Mercedes-Benz Classic. ‘Collectors Edition’: youngtimers en oldtimers in goede technische en optische staat. Hun status verleent deze auto’s een bijzonder karakter. ‘Drivers Edition’: hier vinden de liefhebbers die hun youngtimer of oldtimer dagelijks willen rijden hun droomauto. De goede technische staat biedt nog potentie voor restauratie.