28
februari
2008
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz CL-Klasse nu ook leverbaar met 4MATIC-vierwielaandrijving

Een van de vele noviteiten van Mercedes-Benz tijdens de aanstaande Autosalon van Genève (6 t/m 16 maart) is de CL 500 4MATIC, die vanaf de zomer van dit jaar wordt geleverd. Hiermee is de CL-Klasse, het topmodel van de Mercedes-Benz-coupéfamilie, voor het eerst leverbaar met permanente vierwielaandrijving. De fraai gelijnde tweedeurs coupé wordt aangedreven door een 285 kW/388 pk sterke V8-motor en beschikt naast 4MATIC standaard ook over innovaties als het Intelligent Light System en de preventieve inzittendenbescherming PRE-SAFE.

Mercedes-Benz beschikt over een decennialange ervaring op het gebied van vierwielaandrijving. In de loop der jaren is de technologie steeds verder ontwikkeld en in de CL 500 4MATIC wordt een systeem van de nieuwste generatie ingezet, dat zijn kwaliteiten in de praktijk al heeft bewezen in de Mercedes-Benz S-Klasse. Doordat er bij 4MATIC sprake is van een permanente vierwielaandrijving, is er dus geen reactietijd wanneer de automobilist bij ongunstige weers- en wegomstandigheden ondersteuning nodig heeft. De vierwielaandrijving maakt het mogelijk om de auto zelfs in kritische situaties beter onder controle te houden.

Met een gewicht van slechts 70 kg is de nieuw ontwikkelde 4MATIC het lichtste aandrijfsysteem in zijn soort. Het gecombineerd verbruik van de CL 500 4MATIC bedraagt volgens de NEFZ-norm 12,1 liter per 100 km, nog een pluspunt voor de nieuwe, efficiënte Mercedes-vierwielaandrijving. Voor de acceleratie van 0-100 km/u heeft de CL 500 4MATIC 5,4 seconden nodig. De topsnelheid is elektronisch begrensd tot 250 km/u.

De standaarduitrusting van de CL 500 4MATIC wordt ten opzichte van de al zeer rijke standaarduitrusting van de CL 500 aangevuld met AIRMATIC DIRECT CONTROL (semi-automatische luchtvering), Passion lederen bekleding, multicontourstoelen met PRE-SAFE positioneringsfunctie, een ski-zak en 18 inch 9-spaaks lichtmetalen velgen met 255/45 R 18 banden. De prijs voor de CL 500 4MATIC bedraagt € 165.737 incl. BPM/BTW.