27
mei
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Citan-programma uitgebreid met extra lange combi

  • Praktisch als speciale taxi of voor particulier gebruik

  • Optionele derde zitrij met twee neerklapbare aparte zitplaatsen

  • Veelzijdig: Standaard met twee schuifdeuren, airconditioning en bandenspanningscontrolesysteem

  • Vanaf september verkrijgbaar

De Mercedes-Benz Citan is vanaf september ook leverbaar als extra lange combi met tot maximaal zeven zitplaatsen.

Praktisch als speciale taxi of voor particulier gebruik

De nieuwe modelvariant van de Citan richt zich in Nederland op het gebruik als speciale taxi en op het particuliere gebruik voor met name grotere gezinnen. Als uiterst flexibele combi met tot zeven zitplaatsen voldoet de Citan aan de meest uiteenlopende wensen.

Derde zitrij met twee verschuifbare aparte stoelen of als rolstoel opstelplaats

De nieuwe derde zitrij in de Citan biedt af fabriek plaats aan twee optioneel te bestellen aparte stoelen. Ze kunnen onafhankelijk van elkaar 130 mm in de lengterichting worden veschoven en kunnen naar behoefte afzonderlijk worden omgeklapt en uit de auto worden gehaald. Het zijn volwaardige stoelen die ook geschikt zijn voor volwassenen. De zitplaatsen zijn na het omklappen van de stoelen van de middelste zitrij comfortabel te bereiken.

Speciaal voor de taximarkt kan de ruimte van de derde zitrij worden aangepast voor rolstoelvervoer, waardoor er naast vier standaard passagierszitplaatsen ook één rolstoelzitplaats beschikbaar is. De door de fabriek goedgekeurde aanpassing voor rolstoelvervoer wordt als achteraf aanpassing door een gespecialiseerd ombouwbedrijf aangeboden.

Veelzijdig: Standaard zeer compleet uitgerust

De Citan is echt op de praktijk gericht. Dat bewijst de standaarduitvoering van de combi extra lang onder meer met twee schuifdeuren, airconditioning, elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels, centrale deurvergrendeling met afstandbediening, elektrisch bedienbare voorportierramen en vier airbags. Verder is de Citan Combi extra lang standaard uitgerust met een bandenspanningscontrolesysteem. De nieuwe modelvariant is leverbaar in de motorversie Citan 109 CDI (vermogen 66 kW/90 pk), de CO2 waarde bedraagt 123 g/km, met energielabel C. Medio 2015 wordt ook de motorvariant Citan 111 CDI (81 kW/110 pk) verwacht. De nieuwe telg van de Citan-familie staat vanaf september bij de dealer. De vanafprijs bedraagt € 17.995 exclusief BTW/BPM (€ 29.692 incl. BTW en BPM).