30
oktober
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Citan nu in de showroom

Vanaf nu staat de nieuwe compacte bestelwagen van Mercedes-Benz, de Citan, bij de officiële Mercedes-Benz bestelwagendealers in de showroom. Daarmee wordt een compleet nieuw model aan het leveringsprogramma toegevoegd. Ook is de Citan de komende periode op verschillende plekken in Nederland te bezichtigen tijdens de Citan on Tour.

De Mercedes-Benz Citan

Met de komst van de compacte Citan is het Mercedes-Benz bestelwagenprogramma compleet. Het model vertoont herkenbare karaktertrekken die ook op de Vito en Sprinter van toepassing zijn. De slogan die Mercedes-Benz inzet voor de Citan, ‘Een compacte bestelwagen. Maar dan van Mercedes-Benz.’, benadrukt dat de Citan een echte Mercedes-Benz is. Dit komt terug in de krachtige uitstraling door onder andere de karakteristieke grille, het gebruik van eersteklas materialen in het interieur en het stabiele rijgedrag in combinatie met rijdynamiek, wendbaarheid en een hoge mate van rijcomfort. De verkoopprijs van de Citan 108 CDI Lang start bij € 13.250,-. De Citan is in de Economy variant al leverbaar voor € 11.990,- of € 69,- per week.

Motorisering van de Citan

De keuze aan motorisering van de Mercedes-Benz Citan is breed. Leverbaar zijn drie krachtige turbodieselmotoren met directe inspuiting van 55 kW (75 pk) tot 81 kW (110 pk) vermogen. Medio volgend jaar is ook een pittige benzinemotor met 84 kW (114 pk) leverbaar. Alle dieselmotoren beschikken standaard over een roetfilter. Het BlueEFFICIENCY-pakket is voor de Citan met benzinemotor standaard en voor de dieseluitvoeringen als optie leverbaar. Het omvat onder andere ECO start-stopsysteem, accu- en generatormanagement en, afhankelijk van het model, banden met een verbeterde rolweerstand die het brandstofverbruik nog verder reduceren. Met BlueEFFICIENCY heeft de Citan 108 CDI een bijzonder laag verbruik van 4,3 liter op 100 km en een uitstoot van slechts 112 gram CO2 per kilometer.

Citan on Tour

De Mercedes-Benz Citan is niet alleen bij de dealer te bezichtigen maar komt ook naar de ondernemer toe. Deze week gaat de Citan on Tour van start. Verschillende uitvoeringen van de nieuwe bestelwagen zullen met een onderscheidende Citan on Tour bestickering door Nederland rijden en op diverse locaties waar veel ondernemers zich begeven, te bezichtigen zijn.