08
juni
2006
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Center München in stijl voor WK Voetbal

Het Mercedes-Benz Center in de Zuid-Duitse stad München is geheel in stijl voor het WK Voetbal, dat van 9 juni tot en met 9 juli in Duitsland plaatsvindt. De 145 meter lange glazen façade van het gebouw bij de “Donnersberger Brücke”, waarachter normaal gesproken nieuwe Mercedes-Benz-personenauto’s staan opgesteld, is nu uitgevoerd als een WK-speelschema, waarbij de landen worden gesymboliseerd door de silhouetten van 32 Mercedes-Benz E-Klasses in de betreffende kleuren van de deelnemende teams.

“Naast deze unieke voetbal-decoratie van de gevel van ons Mercedes-Benz Center hebben we nog meer activiteiten voor de inwoners van München en de mensen van over de hele wereld die onze stad tijdens het WK bezoeken”, zegt directeur Ulrich Kowalewski van Mercedes-Benz München. “Zo zal het terrein voor de hoofdingang van ons gebouw aan de Arnulfstrasse als voetbalveld worden ingericht.”

Tijdens de gehele WK-periode wordt in München de tentoonstelling “Mercedes-Benz en de DFB – sterke partners samen aan de bal” getoond. Hierbij ligt de nadruk op de voor Duitsland legendarische WK’s van 1954, 1974 en 1990.