19
februari
2016
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Cars op de Internationale Autosalon van Genève 2016: offensief van droomauto's

Mercedes- Benz Cars toont op de 86ste Autosalon van Genève zijn 'Dream Car Collection' en start met nieuwe roadsters en cabriolets het open-air seizoen 2016.

Centraal staat de wereldpremière van de nieuwe C-Klasse Cabriolet. Met de klassieke softtop biedt dit model  het hele jaar door het plezier van open rijden. Andere lentebodes zijn de nieuwe SL en de SLC. Zij vieren hun Europees debuut, net als de Mercedes-AMG S 63 Cabriolet Edition 130 die verwijst naar het feit dat 130 jaar geleden de automobiel werd uitgevonden. En de smart fortwo cabrio wordt nog exclusiever met de nieuwe limited edition smart fortwo cabrio BRABUS edition die eveneens in Genève zijn werelddebuut maakt. De nieuwe Mercedes-AMG C 43 4MATIC Coupé completeert het sportieve aanbod van de C-Klasse familie. Ook de nieuwe E-Klasse wordt voor het eerst in Europa gepresenteerd. De tiende generatie creëert nieuwe maatstaven op het gebied van design, veiligheid, efficiëntie en intelligente autofuncties. Nieuws is er ook van de V-Klasse: de uitrustingslijn EXCLUSIVE overtuigt door zijn rijke uitrustingsniveau.

Stand in 'Silver Flow'-sfeer

De bezoekers kunnen in een fascinerende 'Silver Flow'-sfeer de 'Mercedes-Benz Dream Car Collection' bekijken. Een dynamische, vrij zwevende grote sculptuur uit zilverkleurige lamellen vormt het perfecte kader voor de nieuwe modellen met de ster. Schijnbaar gewichtloos zweeft de technisch-sculpturale Silver Flow over de 3.120 vierkante meter grote stand en verbindt het centrale mediagedeelte met het podium dat wordt gebruikt voor de presentatie van de vele primeurs. Op de publieksdagen toont Mercedes-Benz in Genève in totaal 37 auto's.

Tegenover het hoofdpodium worden in het midden van de stand  innovatiethema's getoond. 'E-Mobility' presenteert een indrukwekkende range elektroauto’s inclusief plug-in hybrids van de E-Klasse, GLE, GLC en de volledig elektrisch aangedreven B-Klasse. Een highlight is de huidige Formule 1-kampioensauto Mercedes-AMG Petronas F1 W06 Hybrid.

De dynamische vorm van de Silver Flow leidt de bezoekers naar Mercedes-AMG en het nieuwe servicemerk ‘Mercedes me’ in de ruimtes achter het hoofdpodium. Hier kunnen de gasten kennis maken met de vele individuele mogelijkheden die ‘Mercedes me’ te bieden heeft, zoals de connectiviteit van de eigen Mercedes-Benz met de smartphone, innovatieve mobiliteitsoplossingen en inspirerende aanbiedingen op het gebied van lifestyle, financiering en service.

Jubileum: tien jaar Mercedes-Benz Museum

Het café op de eerste verdieping biedt door de open vormgeving een fantastisch uitzicht op de stand. Vrienden en fans van het merk worden ook uitgenodigd om in het café de tiende verjaardag van het Mercedes-Benz Museum te vieren. Het museum vertelt sinds 2006 de geschiedenis van de auto van het prille begin tot de toekomst. In de afgelopen tien  jaar ontving het meer dan 7,1 miljoen bezoekers.