15
september
2016
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Cars op de Autosalon van Parijs 2016: focus op elektromobiliteit

De presentatie van Mercedes-Benz Cars op de Autosalon van Parijs staat dit jaar geheel in het teken van de digitale en de elektrische verandering. In hal 5.2 beleven de electric drive-versies van de nieuwe smart fortwo, de smart fortwo cabrio en voor het eerst ook de smart forfour hun werelddebuut. Ook een nieuwe showcar van Mercedes-Benz beleeft zijn mondiale première. Dit model biedt een concrete vooruitblik op een volledig nieuwe generatie auto’s, aangedreven door elektriciteit. Daarnaast is een nieuw lid van de E-Klasse familie voor het eerst te zien: naast de Limousine en de Estate vormt de E-Klasse All-Terrain als lifestylegeoriënteerde uitvoering een aanvulling op het modelgamma.

De architectuur van de Mercedes-Benz stand en de gebruikte media ondersteunen de focus op elektromobiliteit. De E-Mobility-Lane loopt van middenvoor tot aan het grote led-scherm op de achterwand van de stand. Hier zijn op een zwarte ondergrond van verlicht glas de elektrische auto’s van Mercedes-Benz Cars te zien. Ze vormen als het ware een erehaag voor de Mercedes-Benz showcar, die centraal staat opgesteld. Dit studiemodel biedt een concrete vooruitblik op een volledig nieuwe generatie auto’s die wordt aangedreven door elektriciteit.

Architectonisch wordt de in totaal 2.500 vierkante meter grote stand omrand door de ‘Silver Flow’. Deze uitgestrekte, van veraf zichtbare sculptuur is sinds 2014 het symbool voor de aanwezigheid van Mercedes-Benz op grote internationale autoshows.

Een nieuw element is de integratie van social media-communicatie in het standontwerp. Presentaties rondom de belangrijkste thema’s worden via Facebook live naar de Mercedes Community gestreamd. Tegelijkertijd is de stream te volgen via vijf mediaschermen op de stand.

Meerdere wereldprimeurs van smart, Mercedes-Benz en Mercedes-AMG

In totaal toont Mercedes-Benz Cars in Parijs zo’n 30 auto’s, waaronder meerdere wereldprimeurs:

  • De nieuwe smart electric drive maakt de instap in de elektromobiliteit makkelijker dan ooit. Dit model verbindt immers de unieke wendbaarheid van de smart met lokaal emissievrij rijden, perfect voor stedelijke mobiliteit. Het emissievrije rijplezier van de vierde generatie is niet alleen te beleven in de smart fortwo coupé en de smart fortwo cabrio, maar voor het eerst ook in de vierzits smart forfour. Daarmee is smart het enige merk dat zijn volledige modelgamma zowel met benzine- als elektromotoren aanbiedt.

  • Voor het eerst te zien is de E-Klasse All-Terrain, een nieuw lid van de E-Klasse-familie. Dankzij stijlelementen uit het offroad-segment maakt de All-Terrain een krachtige en robuuste indruk en onderscheidt hij zich van de klassieke Estate. Dynamiek en moderne luxe worden gepaard aan een statusverhogende, overtuigende uitstraling en volgen de actuele designtaal.

  • De nieuwe Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupé combineert sportief-elegant design met de Driving Performance die typerend is voor het merk, alsmede de voordelen die een SUV biedt als het gaat om zitpositie, variabiliteit van het interieur en tractie, zelfs buiten de gebaande paden. De 270 kW/367 pk sterke 3-liter V6-biturbomotor, de 9G-TRONIC automatische transmissie met verkorte schakeltijden en de vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC, waarbij de nadruk op de achterwielen ligt, vormen de basis van een uitgesproken dynamische onroad-rijbeleving. Anderzijds maakt de GLC 43 4MATIC Coupé op z’n tijd ook offroad-excursies mogelijk. De bodemvrijheid kan met een druk op de knop worden vergroot en de pneumatische niveauregeling rondom houdt het voertuigniveau te allen tijde constant.

Nog een hoogtepunt is de Vision Mercedes-Maybach 6, die in Parijs voor het eerst te zien is. De 2+2-zitter is een hommage aan het glorieuze tijdperk van de aero-coupé’s en vertaalt deze traditie zelfbewust naar de toekomst. De coupé interpreteert klassiek-emotionele designprincipes op extreme wijze en volgt daarmee de Mercedes-Benz designfilosofie van sensuele puurheid. De bijna 6 meter lange Vision Mercedes-Maybach 6 is geconcipieerd als elektro-auto. De aandrijflijn levert een vermogen van 550 kW/750 pk. De platte accu in de bodemplaat maakt een actieradius van meer dan 500 km volgens NEDC-norm mogelijk.

Mercedes-AMG presenteert op de Autosalon de verdere uitbreiding van de GT-familie. Slechts korte tijd na de presentatie van de AMG GT R laat het sportwagen- en performancemerk aan de vooravond van de beurs al een nieuwe variant van de GT-modelserie zien.