07
juni
2006
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz C 220 CDI Sportcoupé voor Formule 3-coureur Renger van der Zande

Renger van der Zande, die een succesvol debuutseizoen beleeft in de Duitse Recaro Formule 3-Cup, scoort niet alleen op het circuit goed met zijn Mercedes-Benz-motor. Dankzij ondersteuning van DaimlerChrysler Nederland beschikt hij nu ook over vlot en comfortabel vervoer naar de diverse races en tests. De Nijmeegse coureur heeft de beschikking over een Mercedes-Benz C 220 CDI Sportcoupé, die hem werd overhandigd door Rob Dingemans, directeur Mercedes Car Group van DaimlerChrysler Nederland.

De 20-jarige Van der Zande geldt als een van de grote talenten in de Nederlandse autosport. In zijn eerste jaar in de Formule 3 behaalde hij tot nu toe al drie podiumplaatsen, een prima prestatie in deze competitieve klasse. Zijn talent is ook onderkend door DaimlerChrysler Nederland. “Internationaal ondersteunt DaimlerChrysler jonge talentvolle coureurs op hun weg naar de top. Af en toe kunnen ook wij als importeur van Mercedes-Benz op nationaal niveau daaraan gestalte geven”, verklaart Rob Dingemans van DaimlerChrysler Nederland.

Van der Zande toonde zich verheugd over de ondersteuning door de importeur. “Met tien raceweekeinden en tests tussendoor komen er heel wat kilometers bij elkaar”, zegt hij. “Tot nu toe moest ik het met een heel oude auto doen, nu kom ik veilig en comfortabel naar de circuits.” De volgende wedstrijden voor Renger van der Zande, die voor het Duitse team SMS Seyffarth Motorsport uitkomt, zijn op 17 juni op de Nürburgring in het voorprogramma van de 24-uursrace voor toerwagens en GT’s. Op 15 en 16 juli rijdt de Duitse Recaro Formule 3 Cup twee races op het TT-Circuit in Assen. Ook heeft Renger van der Zande deelname aan de BP Ultimate Masters of Formula 3 op zijn kalender staan. Dit evenement, waaraan alle internationale topcoureurs uit de Formule 3 deelnemen, wordt op 5 en 6 augustus gehouden op Circuit Park Zandvoort. De afgelopen drie jaar werd de Masters op Zandvoort telkens door een coureur met een Mercedes-Benz-Formule 3-motor gewonnen.