27
maart
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz brengt Formule 1-kampioensauto op de AutoRAI

De kampioensauto van vorig jaar, de Vodafone McLaren-Mercedes MP4-23, waarmee Lewis Hamilton de titel won, is te zien op de AutoRAI in Amsterdam. Dankzij de inspanning van Mercedes-Benz Nederland en ExxonMobil Nederland is deze auto voor het eerst naar Nederland gehaald. De bolide is tentoongesteld op de stand van Formule 1/GTO in de hal “Luxury & Sports Cars”.

De MP4-23 was vorig jaar bijzonder succesvol in het Wereldkampioenschap Formule 1. In totaal behaalden coureurs Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen in de loop van het seizoen acht pole-positions en zes overwinningen en reden ze driemaal de snelste raceronde. Mede dankzij overwinningen in Australië, Monaco, Groot-Brittannië, Duitsland en China eiste Lewis Hamilton uiteindelijk de wereldtitel voor zich op.

Will you be the 1?

Vodafone McLaren-Mercedes en Mobil 1 lanceren gezamelijk het online interactieve spel ’Will you be the 1?’ dat werd opgesteld als een echte Grand Prix test voor aspirant coureurs. Het spel wordt gratis aangeboden op www.willyoubethe1.com en omvat vier belangrijke uitdagingen die een globale test vormen voor iedereen die denkt Grand Prix coureur Lewis Hamilton te kunnen evenaren.