28
januari
2015
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz breidt SUV-capaciteit in de VS uit

Mercedes-Benz reorganiseert zijn SUV-productie en breidt de productiecapaciteit in de VS uit. Contractpartner AM General wordt onderdeel van het productienetwerk van Mercedes-Benz en zal in de toekomst in South Bend, Indiana, de productie van de R-Klasse voor zijn rekening nemen. Hierdoor kan de vrijkomende capaciteit in de Mercedes-Benz-fabriek in Tuscaloosa (Mercedes-Benz U.S. International, MBUSI) worden gebruikt voor de vervaardiging van de M-Klasse, de GL-Klasse en de nieuwe GLE Coupé die in de zomer op de markt komt.

2015 wordt voor Mercedes-Benz het jaar van de SUV. Bijna het complete SUV-palet wordt vernieuwd: de M- en GL-Klasse worden vernieuwd en de type-aanduiding wordt conform de nieuwe nomenclatuur veranderd in GLE- en GLS-Klasse. Daarnaast komt in de zomer met de GLE Coupé een geheel nieuw model op de markt. Mercedes-Benz verwacht als gevolg van dit productoffensief in 2015 nieuwe verkoopimpulsen.

Met de introductie van de nieuwe GLE Coupé en de blijvend sterke vraag naar SUV's heeft de fabriek in Tuscaloosa alle beschikbare productiecapaciteit voor dit segment. De capaciteit groeit dit jaar uit tot meer dan 300.000 eenheden. De capaciteit die nodig was voor de huidige R-Klasse zal worden benut voor de andere SUV-modellen. Behalve SUV's vervaardigt de fabriek sinds juni 2014 ook de nieuwe C-Klasse Limousine – als één van vier internationale productieplaatsen samen met de hoofdvestiging in Bremen, de fabriek in het Zuid-Afrikaanse East London en Beijing Benz Automotive Co. Ltd. (BBAC) in China.

De Mercedes-Benz R-Klasse wordt sinds 2013 uitsluitend in China verkocht en is in de lange versie met zes of zeven zitplaatsen bij Chinese klanten zeer geliefd. De productie bij AM General begint naar verwachting in de zomer van 2015.

Over de Mercedes-Benz-fabriek in Tuscaloosa

Mercedes-Benz U.S. International (MBUSI) werd in 1995 opgericht en begon in 1997 met de productie van de M-Klasse. In 2005 kwam daar de R-Klasse bij, in 2006 de GL-Klasse en in 2014 de C-Klasse Limousine voor de Noord-Amerikaanse markt. In 2014 produceerde de fabriek meer dan 235.000 auto's en tot op heden zijn in Tuscaloosa meer dan 2,1 miljoen voertuigen voor klanten wereldwijd van de band gerold.

Over AM General

AM General heeft meer dan 50 jaar productie-ervaring in twee montagefabrieken. Het bedrijf heeft meer dan 1,5 miljoen voertuigen geproduceerd met ondersteuning van het personeel van zijn hoofdvestigingen in Indiana, Michigan en Ohio en een sterk leveranciersnetwerk in 43 Amerikaanse staten (Bron: AM General).