03
november
2009
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz breidt Compleet-concept voor bedrijfswagens verder uit

Mercedes-Benz heeft het leveringsprogramma verder uitgebreid met een serie Compleet-voertuigen, die af-fabriek geleverd worden met een gesloten laadbak. Nadat in 2008 de Atego Compleet werd geïntroduceerd, zijn nu ook de Axor en de Sprinter in Compleet-uitvoering leverbaar. Hiermee biedt Mercedes-Benz een totaaloplossing voor zowel het lichte als het middelzware distributiesegment.

Compleet-concept

Mercedes-Benz heeft speciaal voor het Nederlandse distributievervoer het Compleet-concept geïntroduceerd, waarbij het merk verder gaat dan het af- fabriek leveren van basisvoertuigen. Vorig jaar al werd een begin gemaakt met de Atego Compleet en vanaf nu zijn ook de Sprinter bestelwagen en de Axor truck in Compleet-uitvoering leverbaar. De kern van het Compleet-concept ligt in het feit, dat maatwerk wordt geboden voor het distributievervoer, zonder dat concessies worden gedaan aan de kwaliteit. Daarbij gelden korte opbouwtijden en uitermate scherpe prijzen. Bovendien worden de Mercedes-Benz voertuigen geleverd met geavanceerde krachtbronnen die voldoen aan de Euro 5- of zelfs EEV-norm. Hierdoor hebben ook de Compleet-voertuigen altijd toegang tot het snel groeiend aantal milieuzones in binnensteden.

Standaard met veel opties

De Sprinter Compleet is verkrijgbaar met plywood laadbakken, maar er zijn ook speciale lichtgewicht varianten leverbaar. De laadbakken kunnen naar wens worden voorzien van diverse opties, zoals een zijdeur en een Dhollandia laadklep. Naast schone motoren en de standaard automatische versnellingsbak, is de Sprinter Compleet leverbaar met diverse opties die de maatoplossing verder verfijnen. De lichtste distributietruck kan via Mercedes-Benz CharterWay worden geleast vanaf € 539,- per maand. De Atego is leverbaar in twee laadbaklengtes. Ook voor deze truck zijn meerdere opties mogelijk, zoals een zijdeur of een Dhollandia laadklep van 1.000 of 1.500 kg. De Atego Compleet kan worden geleast vanaf € 765,- per maand. De Axor is het zwaarste model uit de Compleet-serie. Met de 1.500 kg Dhollandia laadklep, de plywood laadbak en diverse andere optiemogelijkheden, is de Axor Compleet een ideaal voertuig in het zwaardere distributiesegment. Bij Mercedes-Benz CharterWay geldt voor de Axor Compleet een leasebedrag vanaf € 1.090,- per maand.