12
juni
2014
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz BlueEFFICIENCY Award 2014 uitgereikt

Op 12 juni heeft Mercedes-Benz Nederland de BlueEFFICIENCY Award uitgereikt aan de onderneming e-Traction, gevestigd in Apeldoorn. De prijs werd toegekend voor de ontwikkeling van 'The Wheel', een bijzonder efficiënte aandrijflijn waar de (elektro-)motor in het wiel is geïntegreerd. De Award is uitgereikt tijdens de drukbezochte manifestatie ter ere van de MKB Innovatie Top 100 in het hoofdkantoor van Mercedes-Benz Nederland in Utrecht.

Dit jaar is het voor de vijfde keer dat Mercedes-Benz Nederland de BlueEFFICIENCY Award uitreikt aan een onderneming die met haar Top 100 verkiezing de beste innovatie levert op het gebied van duurzame mobiliteit. Met de speciale prijs onderstreept Mercedes-Benz Nederland het belang dat zij toekent aan duurzame mobiliteit in het midden- en kleinbedrijf. Initiatiefnemer van de MKB Innovatie Top 100 is de Kamer van Koophandel die de manifestatie voor de negende keer heeft georganiseerd. Mercedes-Benz Nederland en NRC Handelsblad ondersteunen het evenement. De Mercedes-Benz BlueEFFICIENCY Award is door Hans-Bahne Hansen, CEO van Mercedes-Benz Nederland, overhandigd aan Peter de Neef, CEO van e-Traction. De winnaar gaat op kosten van Mercedes-Benz Nederland naar Stuttgart om daar in de Mercedes-Benz fabriek en in het Mercedes-Benz Museum te zien hoe de Duitse automobielproducent zelf in de loop van vele decennia het begrip duurzame mobiliteit vorm heeft gegeven.

Bijzondere winnaar

Uit vele innovatieve oplossingen die Nederlandse MKB bedrijven dit jaar hebben ontwikkeld om duurzame mobiliteit op een hoger plan te brengen, heeft de vakjury met overtuiging de BlueEFFICIENCY Award toegekend aan een onderneming die vandaag al een bijdrage levert aan duurzame mobiliteit. “Hoewel het principe van de wielnaafmotor al meer dan 100 jaar oud is, heeft e-Traction dankzij voortdurend onderzoek en ontwikkeling (15 jaar) eigenlijk het elektrowiel opnieuw uitgevonden. Door samen te werken met sterke partners in binnen- en buitenland staat e-Traction met 'The Wheel' aan de vooravond van een internationale doorbraak”, motiveert Hans-Bahne Hansen de toekenning van de Award.