29
juli
2015
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz blikt terug op op de Mille Miglia van 1955 tijdens Classic Days Schloss Dyck

Tijdens de Classic Days Schloss Dyck 2015 laat Mercedes-Benz  herinneringen herleven aan de buitengewone overwinning in de Mille Miglia van 1955: van 31 juli tot en met 2 augustus 2015 worden diverse modellen in de paddock getoond en worden speciale demonstratieritten gereden die het succesverhaal van de legendarische 1000-mijlsrace laten herleven.

Exact zestig jaar geleden domineerde Mercedes-Benz niet alleen het algemeen klassement tijdens de legendarische wegrace van Brescia naar Rome en terug met een een-twee overwinning met de 300 SLR raceauto (W 196 S). Ook werd met de 300 SL Gullwing (W 198) een drievoudige overwinning behaald in de klasse voor serieproductie sportauto’s boven 1.3 liter en werd de dieselklasse  gewonnen met de 180 D Limousine (W 120).

Mercedes-Benz merkambassadeurs Ellen Lohr, Roland Asch en Dieter Glemser zullen de twee klassewinnaars van de 1.000-mijlsrace van 60 jaar geleden presenteren, zowel in de paddock als tijdens de demonstratieritten. Het succes van John Cooper Fitch in de serieproductie 300 SL wordt niet alleen herdacht door de originele auto uit 1955 met startnummer 417, maar ook door de op de Gullwing geïnspireerde ‘Mille Miglia 417’ special edition van de huidige Mercedes-Benz SL Roadster (R 231).

Mercedes-Benz presenteert met de 540 K Streamliner nog een bijzondere auto. Dit innovatieve eenmalige exemplaar werd in 1938 gebouwd, gebaseerd op het sportieve topmodel van Mercedes-Benz uit de jaren ‘30. Hij maakt indruk door zijn dynamische uitstraling, voortgekomen uit de wetenschappelijke kennis door windtunneltesten. De aerodynamisch geoptimaliseerde carrosserie  heeft een Cw-waarde van 0,36 waardoor een kruissnelheid van 170 km/h en een topsnelheid van 185 km/h met behulp van een supercharger mogelijk is. Mercedes-Benz presenteert de 540 K Streamliner als onderdeel van het Concours d’Élégance ‘Jewels in the Park’.

Rijnland Mekka voor klassieke auto’s

Dit jaar is Sir Stirling Moss eregast tijdens het festival in het park van het kasteel aan de Rijn. Zestig jaar geleden schreef Moss zijn naam onuitwisbaar in de geschiedenisboeken van de autosport met zijn overwinning in de Mille Miglia, aan het stuur van een Mercedes-Benz 300 SLR raceauto. Hij noteerde de snelste tijd ooit in deze race: 10 uur, 7 minuten en 48 seconden. Samen met zijn navigator Denis Jenkinson ging Moss zijn teamgenoot Juan Manuel Fangio, die alleen reed, voor.

Sinds de start van het evenement in 2006 hebben de Classic Days Schloss Dyck zich snel ontwikkeld tot één van de belangrijkste gebeurtenissen op de kalender voor klassieke auto’s. Mercedes-Benz heeft deze ontwikkeling vanaf het begin gesteund als toegewijd partner. Met Schloss Dyck als decor zullen de Classic Days 2015 wederom een aantrekkelijk en waardevol programma bieden voor liefhebbers van klassieke auto’s. Onderdelen van het programma zijn een bezoek aan de paddock, het bijwonen van regelmatigheidsritten door ‘racing legends’ op het circuit rond het kasteel en de ‘Classic Meeting’ van merkenclubs op het grote gazon voor het kasteel. Bijna 150 klassieke Mercedes-Benz modellen, in bezit van privéverzamelaars en liefhebbers, worden in de Mercedes-Benz Club verwacht.

Het exclusieve Concours d’Élégance ‘Jewels in the Park’ vindt plaats op het museumeiland, waar ook de oranjerie is gevestigd. Hier maken zeer fraaie, elegante en zeldzame auto’s hun opwachting. De ‘Lovely Heroes’ uit de jaren ‘50 hebben hun eigen hoofdstuk in de automobielgeschiedenis. Tijdens de Classic Days wordt ook een bijeenkomst georganiseerd van historische reclame-auto’s onder het motto ‘Made in Germany’. Het programma wordt afgerond met evenementen als ‘Charm and Style’ met picknicks en presentaties over vervlogen tijden en het klassieke kampeerevenement ‘Nostalgic Journeys’.

Toegang

Het evenement Classic Days Schloss Dyck in Jüchen vlakbij Düsseldorf is voor bezoekers toegankelijk op vrijdag 31 juli (09.00 – 18.00 uur), op zaterdag 1 augustus (07.30 – 18.00 uur) en op zondag 2 augustus (07.00 – 17.00 uur).