15
augustus
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz blijft ongeslagen in RTL GP Masters of Formula 3

  • Felix Rosenqvist wordt eerste Zweedse Masters-winnaar

  • Vierde plaats voor Nederlandse Mercedes-Benz junior Nigel Melker

  • Negende Masters-zege op rij voor Mercedes-Benz Formule 3-motor

Mercedes-Benz blijft als motorenleverancier ongeslagen in de RTL GP Masters of Formula 3. Tijdens de 21e editie van de belangrijkste Formule 3-race van Europa op Circuit Park Zandvoort ging de overwinning naar de Zweedse coureur Felix Rosenqvist, uitkomend met een Dallara-Mercedes van het Duitse team Mücke Motorsport. In 2003 had Mücke, destijds met de Oostenrijker Christian Klien, ook al voor de eerste Masters-zege met een Mercedes-Benz motor gezorgd. Het succes van Rosenqvist was de negende Masters-zege op rij voor Mercedes-Benz. De Nederlandse coureur Nigel Melker, die deel uitmaakt van het juniorprogramma van Mercedes-Benz Motorsport, eindigde voor in totaal 46.500 bezoekers als vierde.


Voor de 19-jarige Felix Rosenqvist, die dit jaar zijn eerste seizoen in de Formule 3 Euro Serie beleeft, is de overwinning tijdens de RTL GP Masters of Formula 3 zijn tot nu toe belangrijkste succes in de autosport. “Het winnen van de Masters is natuurlijk iets heel bijzonders”, verklaarde de Zweed, die de trofee voor de overwinning ontving uit de handen van Formule 1-coureur Daniel Ricciardo. Op weg naar zijn overwinning profiteerde Rosenqvist van het feit dat de twee Spaanse coureurs van het Prema Powerteam, Roberto Merhi en Daniel Juncadella, die vanaf de eerste rij vertrokken, direct na de start met elkaar in botsing kwamen. Daarmee waren ze op slag kansloos voor een goede klassering. Rosenqvist kon de chaos ontwijken en nam de leiding, die hij vervolgens tijdens de 25 ronden lange wedstrijd niet meer afstond.

Rosenqvists teamgenoot, de Nederlandse Formule 3-coureur Nigel Melker, kwam als vierde over de eindstreep. “Als ik zie dat mijn teamgenoot hier heeft gewonnen, dan weet ik dat ik ook had kunnen winnen”, zei Melker. “Doordat ik echter in de kwalificatietraining tijdens mijn snelste ronde werd opgehouden door een langzamere deelnemer, vertrok ik slechts als zesde. In de Formule 3 is het op Zandvoort heel moeilijk om in te halen, dus toen wist ik al dat het een lastig verhaal zou worden. Onder deze omstandigheden was de vierde plaats het hoogst haalbare. Als evenement vond ik het wel prachtig, met zoveel publiek en een vol programma met races en spectaculaire demonstraties.”

Hoewel de Spanjaard Roberto Merhi, die ook door Mercedes-Benz Motorsport wordt ondersteund, na afloop van de race uit de uitslag werd gehaald vanwege het veroorzaken van de aanrijding met zijn teamgenoot Juncadella, zorgde hij wel voor een belangrijk internationaal Formule 3-succes voor Mercedes-Benz. Met nog twee wedstrijden te gaan tijdens de traditionele ‘Grand Prix van Macau’ in november, is hij namelijk niet meer te achterhalen in het rijdersklassement van de dit jaar voor het eerst uitgeloofde ‘FIA Formula 3 International Trophy’. Hiermee gaat de titel in deze internationale wedstrijdserie dus in ieder geval naar een Mercedes-Benz coureur.