30
september
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz B-Klasse: vooruitdenkend vermogen vanaf € 26.990

  • Veilig: standaard COLISION PREVENTION ASSIST kan ongevallen voorkomen

  • Efficiënt: alle versies bij zakelijk gebruik met 20% bijtelling

  • Exclusief: sneak preview van 12-14 oktober bij Mercedes-Benz Nederland


De nieuwe B-Klasse staat vanaf 19 november bij de Nederlandse Mercedes-Benz dealers. Hij is leverbaar vanaf € 26.990. De eerste telg van de Mercedes-Benz New Generation Compact Cars is met zijn nieuwe benzine- en dieselmotoren en de 7G-DCT automatische transmissie met dubbele koppeling
efficienter en dynamischer dan ooit. Alle modellen vallen bij zakelijke inzet in de 20%-bijtelling-categorie. Mede dankzij het standaard aanwezige COLLISION PREVENTION ASSIST is de B-Klasse de veiligste auto in zijn klasse. Bovendien is hij ruim, comfortabel en veelzijdig. De standaarduitrusting is zeer compleet. Van 12-14 oktober is er een ‘sneak preview’ bij Mercedes-Benz Nederland in Utrecht.

De nieuwe B-Klasse is in alle opzichten een auto voor mensen die vooruit denken. Hij is leverbaar met nieuwe benzine- en dieselmotoren die opvallen door optimale efficiency. Alle modellen die bij de marktintroductie beschikbaar zijn, vallen bij zakelijk gebruik in de gunstige 20%-categorie van de fiscale bijtelling. Elk B-Klasse model is standaard uitgevoerd met een nieuw ontwikkelde handgeschakelde zesversnellingsbak; de nieuwe 7G-DCT automatische transmissie met dubbele koppeling is optioneel.

Alle ruimte

Het interieur van de nieuwe B-Klasse is zeer comfortabel en ongekend ruim. De voorstoelen bieden optimale zijdelingse steun en zijn voorzien van hoofdsteunen die bij een ongeval het risico op een whiplash verminderen. De passagiers achterin hebben een beenruimte van maar liefst 976 mm (meer dan in een E- of S-Klasse!). De bagageruimte heeft een inhoud van 488 liter. Het interieur van de B-Klasse kenmerkt zich ook door de hoge kwaliteit én duurzaamheid van de gebruikte materialen. Het afwerkingsniveau is bijzonder hoog.

Compleet en veilig

De standaarduitrusting van de nieuwe B-Klasse is zeer omvangrijk. Hij is bijvoorbeeld voorzien van het unieke COLLISION PREVENTION ASSIST, een radargestuurd ongevallen-waarschuwingsysteem met Adaptive Brake Assist. Dit geavanceerde systeem vermindert het risico op kop-staart botsingen. Ook vermoeidheidsherkenning ATTENTION ASSIST, dagrijverlichting en LED-achterlichten zijn standaard. Standaard items in het het interieur zijn een multifunctioneel driespaaks stuur (12 functies), de centrale COMAND-controller voor het bedienen van diverse functies en het Audio 20 geluidsysteem met CD-speler.

Ambition

Direct bij de marktintroductie is het aantrekkelijke Ambition-pakket leverbaar. Tegen de bijtellingvriendelijke meerprijs van € 1.995 wordt de standaarduitrusting uitgebreid met PARKTRONIC parkeerhulp met actieve parkeergeleiding, een met leer bekleed stuur, Cruise Control, Becker MAP®PILOT navigatie en Bi-xenon verlichting.

De nieuwe B-Klasse staat vanaf 19 november bij alle Mercedes-Benz dealers. Van 12-14 oktober vindt bij Mercedes-Benz Nederland in Utrecht een exclusieve preview plaats. Geïnteresseerden kunnen zich bij de dealer aanmelden voor een toegangsbewijs.