14
oktober
2015
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz B 250 e (Electric Drive) – ook in 2016 met 4% bijtelling

De Mercedes-Benz B 250 e (Electric Drive) zorgt met zijn krachtige elektromotor voor temperamentvol rijplezier – en dat ook nog eens lokaal emissievrij. Met slechts 4% bijtelling en een bijtellingstarief van € 56* per maand is de elektrisch aangedreven B-Klasse bijzonder aantrekkelijk voor zakelijk gebruik. Dat is ook in 2016 het geval, want de B 250 e blijft ook in het nieuwe jaar bij zakelijke inzet goed voor 4% bijtelling. De B 250 e is leverbaar vanaf € 39.495.

Met zijn krachtige elektromotor staat de B 250 e garant voor pittige en moeiteloze prestaties, standaard met een actieradius van maximaal zo’n 200 km. Ook standaard is de voorklimatisering van het interieur (het op temperatuur brengen van de auto vóór vertrek), die naar wens even vóór vertrektijd of – via Mercedes connect me – zelfs op afstand kan worden ingesteld.

* Gebaseerd op 42% inkomstenbelasting – genoemd bedrag is een rekenvoorbeeld

Dankzij het modulaire 'ENERGY SPACE' carrosserieconcept met de lithium-ion-accu in de bodem is de B 250 e een volwaardige vijfpersoonsauto met 501 liter bagageruimte.

Stil, lokaal emissievrij rijden wordt gewaarborgd door een elektromotor die 132 kW genereert. Dankzij de elektroaandrijving is het maximumkoppel van 340 Nm direct vanuit stilstand voorhanden. Deze trekkracht is vergelijkbaar met het koppel van een moderne, atmosferische 3-liter benzinemotor. Het resultaat is een indrukwekkende acceleratie vanuit stilstand. De standaardsprint van 0 naar 100 km/h vergt in de elektrisch aangedreven B-Klasse slechts 7,9 seconden. Moeiteloze prestaties met volop dynamiek en lokaal emissievrij rijplezier zijn daarmee in alle situaties een feit.

Innovatieve opties als het recuperatieve remsysteem met radarondersteuning of de RANGE PLUS range extender en een akoestische omgevingsbescherming vergroten het rijcomfort en de dagelijkse bruikbaarheid.

B 250 e Lease Edition – standaard met veel extra’s

Ideaal voor de zakelijke markt is de B 250 e Lease Edition. Deze is ten opzichte van de standaarduitvoering bijzonder rijk uitgerust met onder andere navigatie, bi-xenonkoplampen, lichtmetalen velgen, RANGE PLUS, een radargestuurd recuperatief remsysteem, akoestische voertuigidentificatie, KEYLESS GO-startfunctie, actieve parkeerassistent inclusief PARKTRONIC en Mercedes connect me - Remote Online. De B 250 e Lease Edition is leverbaar vanaf € 39.995 met een netto bijtelling van € 56* per maand.

Met de RANGE PLUS-functie kan de actieradius (200 km) van de B 250 e incidenteel tot 30 km worden vergroot. Door de RANGE PLUS te activeren met de knop in het bovenste bedieningsveld van de middenconsole wordt bij het daaropvolgende oplaadproces het accuvenster uitgebreid, dat wil zeggen dat er meer capaciteit wordt vrijgegeven. RANGE PLUS omvat naast vergroting van de actieradius ook een verwarmde voorruit, diverse isolatiemaatregelen en warmtewerend, donkergetint glas.

Het radarondersteunde, recuperatieve remsysteem zorgt voor een effectieve energieterugwinning en daardoor uitbreiding van de actieradius. Het systeem maakt gebruik van de data van de radarsensor van COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS om de terugwinning van energie en het afremmen al naargelang de verkeerssituatie te verhogen of tot nul te reduceren. Dit verhoogt het rijcomfort en de efficiëntie. Bovendien kan de bestuurder met behulp van de stuurschakelpaddles uit vier verschillende vaste recuperatieniveaus kiezen – van ‘zeilen’ tot hoge recuperatie.

Ter bescherming van voetgangers en fietsers genereert de akoestische omgevingsbescherming tot een snelheid van 30 km/h een speciaal voor Mercedes-Benz ontwikkeld geluid.

Laadmogelijkheden

Alle B 250 e uitvoeringen beschikken standaard over een laadkabel voor wallbox en openbaar oplaadstation (mode 3). Hiermee kan de B 250 e in zo’n 2,4 uur van 20 – 100% aan een zeer groot aantal publieke of semipublieke mode 3-laadpalen in Nederland worden opgeladen. Voorwaarde is wel dat de laadpaal een 3 fase-aansluiting heeft waarmee tenminste 11 kWh geladen kan worden. Zonder meerprijs wordt op verzoek in plaats van de mode 3-laadkabel een 4 meter lange laadkabel voor een huishoudelijk stopcontact (mode 2) geleverd. Een combinatie van een mode 2-laadkabel voor een huishoudelijk stopcontact en een laadkabel voor wallbox en openbaar oplaadstation (sneller laden, mode 3) is een optie. Bij de B 250 e Lease Edition worden beide laadkabels standaard meegeleverd.

Mercedes-Benz accucertificaat

Voor de hoogspanningsaccu van de B 250 e wordt door Mercedes-Benz een certificaat afgegeven. Dit waarborgt met inachtneming van de voorwaarden gedurende een periode van 8 jaar of 100.000 km (al naargelang hetgeen het eerste wordt bereikt) een minimumcapaciteit van de hoogspanningsaccu.

TÜV-milieucertificaat

De B 250 e heeft in navolging van veel andere Mercedes-Benz modellen het milieucertificaat gekregen. Dit is toegekend door keuringsinstantie TÜV Süd volgens ISO-norm TR 14062. De elektrisch aangedreven B-Klasse heeft daartoe het zogeheten lifecycle-assessment doorlopen. Hierbij worden over de gehele levensduur, van ontwikkeling via productie en gebruik tot en met recycling, alle milieurelevante aspecten uitvoerig gedocumenteerd. Het milieucertificaat en alle bijbehorende informatie is te vinden in de ‘Life Cycle’ documentatiereeks op http://www.mercedes-benz.com/.