20
december
2005
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Axor – nu ook leverbaar met Telligent-ESP

  • Vooral belangrijk bij vervoer van gevaarlijke stoffen

  • Ingreep gebeurt voordat de chauffeur het gevaar bemerkt

De Mercedes-Benz Axor is nu ook leverbaar met het optioneel Telligent-Electronic Sability Program (ESP). Het veiligheidssysteem dat zich al sinds jaren ook in de Actros heeft bewezen, vermindert het gevaar van een ongeval aanmerkelijk.

Het systeem herkent dreigende instabiliteit zoals slippen, uitbreken, scharen of kantelen. Door gericht in het remsysteem in te grijpen en het vermogen te reduceren, werkt de Telligent-ESP deze bewegingen tegen. Het reageert automatisch, doorgaans nog voordat de chauffeur zich ervan bewust is dat hij zich in een gevaarlijke situatie bevindt – bijvoorbeeld in bochten of bij uitwijkmanoeuvres. Het systeem ontslaat de chauffeur natuurlijk niet van zijn verantwoordelijkheid dat hij zijn rijstijl aan de omstandigheden moet aanpassen.

Het Telligent-ESP in combinatie met het lage eigengewicht van de Axor is uitermate geschikt voor vervoer van gevaarlijke stoffen, bijvoorbeeld in het tank- en bulkvervoer, waar de veiligheidseisen uitzonderlijk hoog zijn.

De Mercedes-Benz Axor biedt met zijn programma vanaf 18,6 ton toegelaten totaalgewicht een optimale voertuigserie voor de inzet in het transport voor de middellange afstand, het zware distributieverkeer en de bouwbranche. Naast trekkers met twee assen (18,6 ton GVW) maken ook de drie assige 6x2 bakwagens (tot 28 ton GVW)deel uit van deze voertuigenfamilie.