11
mei
2011
|
02:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Atego met HIAB kraan voor Aannemersbedrijf De Zeeuw

Onlangs heeft Aannemersbedrijf De Zeeuw uit Groot-Ammers een nieuwe Atego 1624 L in gebruik genomen. Deze truck, die dit jaar de titel ‘Truck of the Year 2011’ draagt, werd voorzien van een HIAB kraan en gegalvaniseerde laadbak. Met dit voertuig verzorgt Aannemersbedrijf De Zeeuw het transport van diverse materialen van en naar de werklocaties.

Ter vervanging van een Mercedes-Benz Ecoliner 814 uit ’97 werd enige tijd geleden bij bedrijfswagendealer Rüttchen Gorinchem een order geplaatst voor een Mercedes-Benz Atego 1624 L. Naast een opvallende nieuwe styling, kenmerkt deze Mercedes-Benz zich door een hoog comfortniveau en zuinige en schone motoren. Aannemersbedrijf De Zeeuw was ook zeer te spreken over het fraaie uiterlijk van de truck, maar zag tevens een aantal praktische producteigenschappen die goed van pas komen zoals de compacte afmetingen die het manoeuvreren vergemakkelijkt. Daarnaast wordt de standaard automatische versnellingsbak als een groot voordeel ervaren. Op verzoek van het aannemersbedrijf werd de Atego door Rüttchen geleverd met luchthoorns, zwaailampen en lichtmetalen velgen.

Speciale opbouw

Voor het laden en lossen van onder meer steigerpijpen en materialen als hout en stenen, werd achter de cabine van de Atego een 12 tonmeter HIAB kraan geplaatst. Daarnaast bouwde de firma Bunk uit Barendrecht een speciale laadbak op het chassis. Deze lichtgewicht laadbak is volledig gegalvaniseerd voor extra duurzaamheid en uitstraling. Naar verwachting zal de Atego het bescheiden aantal van 20.000 kilometer per jaar afleggen. De periodieke reparatie en onderhoudswerkzaamheden worden door de Mercedes-Benz bedrijfswagenspecialisten van Rüttchen Gorinchem uitgevoerd.

Aannemersbedrijf De Zeeuw

Sinds de oprichting in 1976 heeft Aannemersbedrijf De Zeeuw een goede reputatie opgebouwd in Groot-Ammers en omstreken. Met bijna 35 jaar ervaring in timmerwerken, nieuwbouwprojecten, verbouwingen en renovaties worden verschillende projecten uitgevoerd voor particulieren en bedrijven. Als erkend BouwGarant-aannemer beschikken de 15 medewerkers over de juiste diploma’s en aantoonbare ervaring. Daarmee voldoet men aan strenge kwaliteitseisen. Strenge eisen worden ook gesteld aan de gereedschappen en materialen waarmee Aannemersbedrijf De Zeeuw werkt. In het negen bedrijfswagens tellende wagenpark is Mercedes-Benz daarom ook goed vertegenwoordigd.