08
januari
2008
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Actros van De Hoop & Blom Transport eerste RMO trekker-oplegger-combinatie

Het bedrijf De Hoop & Blom Transport uit Langerak heeft voor haar tanktransport een Actros 1841 LS aangeschaft. Speciaal aan de combinatie is dat dit de eerste Rijdende Melk Ontvangst (RMO)  trekker-oplegger in de regio Zuid-Holland is. De trekker heeft met zijn middellange cabine en 9-tons vooras een uitermate goede gewichtsverdeling, de trailer heeft een gestuurde voor- en achterste as.

Eerste RMO trekker-oplegger-combinatie

Met de aanschaf van een Mercedes-Benz Actros 1841 LS door De Hoop & Blom Transport uit Langerak is de eerste RMO trekker-oplegger-combinatie in Midden Nederland een feit. Tot op heden werden hiervoor in de provincie Zuid-Holland alleen maar bakwagen-combinaties ingezet. Rüttchen Bedrijfswagens uit Gorinchem heeft de levering van deze Mercedes-Benz Actros begeleid en verzorgd.

Bewuste keuze

De Hoop & Blom Transport is actief in het tanktransport. Het wagenpark van dit bedrijf bestaat uit 23 trucks. Voor de zuivelindustrie verzorgt men het melktransport in de regio Gorinchem en Zuid Holland. Om deze werkzaamheden in de kleiachtige polders van Midden Nederland goed uit te kunnen voeren, is er bewust gekozen voor een speciale Mercedes-Benz Actros-uitvoering. De trekker van De Hoop & Blom beschikt over een middellange cabine en een 9-tons vooras en een trailer over een gestuurde voor en achteras. Met deze op maat gesneden configuratie worden de aslasten maximaal benut en ondervindt het wegdek daar minimale schade van. De optimale gewichtsverdeling in combinatie met de korte draaicirkel van de Actros, maken deze truck dan ook uitermate geschikt voor het ophalen van melk op de erven van de boeren.

Voordelige kenmerken

De keuze voor de zeer chauffeursvriendelijke Actros is verder voornamelijk gebaseerd op kwaliteit en comfort. De Euro5 milieu-motor laat indrukwekkende verbruikscijfers zien en bespaart flink op de brandstofkosten. Dit geldt ook voor de PowerShift versnellingsbak. Verder staat het standaard Telligent®-remsysteem op de Actros garant voor een altijd optimaal remmende combinatie. Kortom, een ideale combinatie voor een inzet van 24 uur per dag en dat zes dagen per week.