30
november
2005
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Actros met automatische versnellingsbak uitermate functioneel binnen de bouw- en delfstoffensector

  • Brandstofbesparing, minder slijtage dankzij Telligent Automaat

  • Maximaal rendement door uitstekende instructie aan de chauffeurs

Gebr. Van den Brand & Van Oort BV gevestigd in Uden is specialist in grondverzet, sloopwerk, puinrecycling en transport voor het bouwrijp maken van diverse terreinen. Het wagenpark telt twintig vrachtwagens en een aantal bestelwagens, waaronder drie Mercedes-Benz Sprinters.

Vanwege de positieve geluiden uit de markt over de Mercedes-Benz Actros en de goede ervaring met de dealer Ruttchen uit Veghel heeft Gebr. Van den Brand & Van Oort BV besloten om ook twee zware Actros 2644 LS trekkers aan het wagenpark toe te voegen.

Meer dan transport alleenDe chauffeurs van Gebr. Van den Brand & Van Oort BV hebben een uitgebreide afleveringsinstructie gekregen over het optimale gebruik van de Telligent automatisch schakelende versnellingbak van de Mercedes-Benz Actros. Dankzij een brandstofbesparende rijstijl en aanzienlijk geringere belasting van de aandrijflijn, dalen de kosten per kilometer fors.

Optimale veiligheidDoordat de chauffeurs veelal regionaal rijden en veel moeten schakelen, kunnen ze dankzij de Telligent automaat ook comfortabeler rijden en zich nog beter concentreren op het verkeer. Zo wil het bedrijf de chauffeurs enigszins ontlasten en de veilige inzet optimaliseren. Overige veiligheidsmaatregelen zijn onder andere de toepassing van een overdrukcabine die er voor zorgt dat er geen stof of eventuele giftige dampen de cabine kunnen binnendringen en het plaatsen van een camera aan de achterzijde van de truck.

De twee nieuwe 320 kW/440 pk sterke Actrossen hebben krachtige motoren met een koppel van 2100 Nm bij 1080 omw/min. Door de bijzonder lange onderhoudsintervallen en de robuuste luchtvering voldoet de Actros 2644 LS ruimschoots aan de eisen van de klant.