17
januari
2006
|
01:00
Europe/Amsterdam

Mercedes-Benz Actros de kracht van Ploegam

  • Ploegam uit Vinkel, specialist voor het zware werk

  • Bijzondere Actrossen in het wagenpark

  • Multifunctioneel rendeert

Aannemersbedrijf Ploegam uit Vinkel is gespecialiseerd in grond-, weg- en waterbouwkundige projecten en dankt haar bekendheid aan specialisatie in dijkverzwaringen. Inmiddels telt het bedrijf ruim 75 medewerkers en heeft het voor de optimale spreiding van de activiteiten ook vestigingen geopend in Dronten en Dordrecht. Het bedrijf werd in 1987 opgericht door de gebroeders Ploegmakers, echte Mercedes-Benz liefhebbers in hart en nieren. Het wagenpark telt ruim 20 Mercedes-Benz bedrijfswagens.

De zware werkzaamheden van Ploegam vragen om een wagenpark dat niet alleen betrouwbaar, rendabel en veilig is, maar ook multifunctioneel inzetbaar is. Mercedes-Benz voorziet in die behoefte. De onderneming beschikt over acht Actros trekkers waaronder enkele van het type 1844LS. Ploegam zoekt met deze Actrossen de grens van het wettelijk toegestane laadvermogen door de 4x2-trekkers met een 9-tons vooras te bestellen. Daarnaast is in het wagenpark een Actros 2544LS opgenomen. Deze luchtgeveerde trekker wordt voor verschillende werkzaamheden ingezet. Overdag rijdt de Actros met kipper-oplegger en ’s avonds wordt de 440 pk/329 Kw gebruikt om, met behulp van een vier-assige dieplader, een loader of rupskraan te verzetten. Voor het echte zware werk heeft Ploegam de beschikking over een Actros 3354S, deze 537 pk/395 Kw trekker heeft een koppel van 2500 Nm . Met een treingewicht van 120 ton kunnen, in combinatie met een vier-assige oplegger met dolly, de eigen rupskranen, met een gewicht van maar liefst 80 ton, getransporteerd worden.

Naast het vervoer van zand en stenen transporteert Ploegam ook diverse containers. Deze variëren van kleine puincontainers tot complete bouw- en directieketen. Hiervoor beschikt men over een Actros 4143K /8x4 bakwagen met een kraan. Deze vier-asser met 72 ton/meter kraan kan containers op ruim 15 meter van de auto plaatsen. Bovendien is deze Actros uitgerust met een afneembaar kabelsysteem waardoor de meest uiteenlopende typen containers vervoerd kunnen worden.

De Mercedes-Benz Actros staat centraal in het bedrijfswagenpark van Ploegam. Een vereiste voor Ploegam is dat hun trucks multi-inzetbaar zijn. Al ruim 15 jaar wisselt de transporteur met Mercedes-Benz dealer Ruttchen uit Oss ervaringen en oplossingen uit. Hierdoor wordt altijd de meest ideale combinatie aan het wagenpark toegevoegd.

Recente gesprekken hebben er toe geleid dat per januari 2006 een nieuwe Mercedes-Benz Actros 2641S drie-asser aan het wagenpark wordt toegevoegd. De truck zal net als alle andere Actrossen zo breed mogelijk ingezet gaan worden.